Hoppa till huvudinnehåll

Spelartrafik i Ässät

Ässät
Ässät slutade på en tolfte plats i FM-ligan i ishockey under säsongen 2013-14. Ässät Bild: Yle / Tomi Hänninen ässät

NHL-löftet Juho Lammikko lämnar Ässät för spel i Nordamerika. Anfallaren Antti Kerälä dras med en skada och får vila 4-6 veckor.

Florida Panthers draftade Juho Lammikko under den tredje draftomgången i sommar. Lammikko styr mot Nordamerika till höst och spelar på lån för Kingston Frontenacs i den kanadensiska juniorligan Ontario Hockey League. Lammikko kan alltså återvända till Finland efter en säsong i Kanada.

Kingston reserverade Lammikko i draften för juniorseriernas takorganisation CHL tidigare i sommar.
Lammikko, 18, har ett kontrakt med Ässät som löper ut 2016. Juho Lammikko spelade i 20 matcher för Ässät under säsongen 2013-14 och noterades för en målgivande assist.

Ässätanfallaren Antti Keräläs förberedelser inför säsongen innehåller motgångar i form av skador. Kerälä lider av en skada i övre kroppen, vilket innebär att Kerälä får stå över försäsongen i sin helhet. Kerälä väntas ha återhämtat sig på fyra till sex veckor. 27- åringen kan vara i spelskick i början av september. Kerälä flyttade till Björneborgslaget från HPK tidigare i år.

I Antti Keräläs frånvaro testar Ässät centern Kristian Ruisma som spelat Mestishockey i HCK. Ruismas kontrakt gäller för ett år. Den Ässätfostrade spelaren har inte gjort sin debut i FM-ligan. Senaste säsongen spelade han 52 matcher för HCK och lyckades då håva in 48 poäng.

Läs också