Hoppa till huvudinnehåll

Fortfarande biljetter kvar till Flow

Flow Festival år 2011 Bild: Jussi Hellsten / Flow Festival flow festival 2011

Det finns fortfarande biljetter kvar till Flow Festival, som ordnas 8-10.8. Bara för ett par år sedan var festivalen slutsåld redan i juni månad. Arrangörerna är ändå inte oroade över biljettläget.


- Det året då festivalen sålde slut tidigt var ett undantagsår. Då tampades vi med det tråkiga fenomenet biljettlangare, men sedan dess har det sett ungefär lika ut som i år, säger informatör Susanna Hulkkonen.

På festivalen uppträder bland annat Manic Street Preachers, The National, Skrillex och Nina Persson.

"Flow är både bättre och sämre än förr"

Stefanie Sirén
Stefanie Sirén pekar ut Flow på kartan Stefanie Sirén Bild: Yle/Carina Bruun stefanie sirén

Journalist Stefanie Sirén har besökt festivalen varje år sedan den såg dagens ljus på VRs magasin år 2004, och har sett den förändras från liten och dåligt arrangerad till stor och mycket mera mainstream än vad den var från början.

- Det är fortfarande en populär festival, något annat kan man inte påstå. I dagens läge har de breddat betydligt på artistutbudet och på allt annat man kan göra på festivalområdet, så som kortfilm och föreläsningar. Det är fortfarande en väldigt urban festival.

Däremot håller Flows image som alternativ och unik inte riktigt längre, anser Sirén.

- Spåren av den tiden finns kvar, varje år så finns det World Music-artister, soul och r'n'b, men det utbudet är ändå marginellt jämfört med allt det andra, säger hon.

Festivalen har blivit både bättre och sämre med åren, anser Sirén. Den intima känslan som den lilla festivalen hade de tidiga åren i VRs magasin är försvunnen. Då fortsatte festen till klockan 4 på morgonen, men å andra sidan var den sämre arrangerad. Idag är festivalen större, mera välorganiserad och städad, och utbudet är större, men så får man istället gå hem redan efter ett.

- Det finns mycket mera utbud dagtid idag, men det beror delvis på att de som en gång grundade festivalen är tio år äldre nu, har familj och barn och vill själva göra saker mitt på dagen. Människor förändras, konstaterar Sirén.

Läs också