Hoppa till huvudinnehåll

Nightwishs trummis lämnar bandet

Nightwishs trummis Jukka Nevalainen lämnar bandet.
Jukka Nevalainen lämnar Nightwish. Nightwishs trummis Jukka Nevalainen lämnar bandet. Bild: Yle/Janita Mutanen jukka nevalainen

Jukka Nevalainen, trummis i Nightwish, meddelade på onsdagen på bandets webbsida att han tvingas hoppas av den kommande turnén och inspelningarna inför den nya skivan. Orsaken är att Nevalainen länge har lidit av sömnlöshet.

I ett pressmeddelande berättar Jukka Nevalainen om beslutet.

- Jag har redan under flera år levt med svår sömnlöshet. Sömnlösheten har varit ett ovälkommet sällskap på många av våra turnéer. Jag har gjort mitt bästa för att få den under kontroll eller åtminstone lära mig att hantera den.

Nevalainen skriver att han under de senaste månaderna ändå har insett att han på grund av sömnlösheten inte kan sköta sitt jobb som trummis så bra som han själv skulle vilja.

- På grund av det här har jag beslutat att sätta mitt jobb med det kommande Nightwish-albumet och den kommande turnén åt sidan.

Enligt pressmeddelande kommer Kai Hahto, Nevalainens goda vän, att ta över trummorna på den nya skivan. Vem som ska spela trummor på turnén är ännu öppet.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje