Hoppa till huvudinnehåll

Rinne får hård kritik av Haglund och Satonen

Försvarsminister Carl Haglund
Carl Haglund. Försvarsminister Carl Haglund Bild: Yle carl

Försvarsminister och SFP:s ordförande Carl Haglund är mycket kritiskt till sättet som finansminister Antti Rinne presenterade ministeriets budgetförslag på.

Finansminister Antti Rinne presenterade på onsdagen Finansministeriets budgetförslag för 2015. Haglund är inte glad över hur finansministern gått till väga. Enligt Haglund har Rinne låtit partipolitiken styra i alltför hög utsträckning.

- Rinne har tyvärr valt att inte aktivt diskutera de här stora förändringarna som han har gjort tillsammans med sina kollegor med de andra partierna i regeringen. Det blir säkert tuffa diskussioner i morgon då vi träffas.

-Det är klart att budgeten inte är fastslagen före regeringens budgetförhandlingar är avslutade i slutet av månaden. Det blir säkert en tråkig både offentlig och regeringsintern diskussion som tyvärr minister Rinne nu har förorsakat med sitt sätt att hantera frågan, sade Haglund.

Ordförande för Samlingspartiets riksdagsgrupp Arto Satonen förundrar sig över Rinnes förslag till att höja pensionsinkomstavdraget.

Satonen betonar att regeringen tillsammans har bestämt om skattepolitikens linje under våren och sommaren. Han anser att finansministeriets självständigt utformade skattelättnader i budgetförslaget ger ett inkonsekvent intryck av Finlands finans- och skattepolitik.

- Det är bra att komma ihåg att alla välmenande skattelättnader tvingar kommande generationer att stå för kostnaderna med hjälp av större lån, sade Satonen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes