Hoppa till huvudinnehåll

Getingar och björkfrön

Stenar.
Vad är det som kan färgat de här stenarna röda? Stenar. Bild: Wonne Lindström naturväktarna

Naturväktarna har fått in många frågor och undringar som gäller getingar och björkfrön. Och som vanligt får våra experter i studion försöka besvara frågor kring naturbilder som kommit in. Änder, fjärilar, skalbaggar och konstiga knölar ska identifieras och förklaras.


Lyssnarfrågor om djur och natur till Anders Albrecht och Jörgen Palmgren kan du skicka e-post till vega.natur@yle.fi eller ringa upp efter klockan 18.00 på torsdagar.

Programledare: Björn Federley.

Här är Naturväktarnas bildblogg den 7 augusti 2014. Här lägger vi upp insända bilder med frågor och antecknar de svar som naturväktarna har att presentera i sändningen. Välkommen!

Info: Här fanns tidigare en liveblogg. Den är numera borttagen.

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

  • Gör din egen glass - två bäriga sorbeter

    Frukt, vatten och socker, så enkelt gör du glass hemma.

    Mathantverkaren Robin Nyman i Jakobstad älskar glass. Förebilden är den traditionella italienska glassen, gjord på naturliga råvaror som bär och mjölk och ägg. Här delar han med sig av två bäriga sorbeter som är enkla att göra hemma.

  • Solbadande donna i papiermaché

    Gör man egna prydnadsföremål så får man dem som vill!

    Dags att ta fram din inre skulptör och forma till något vackert! Klassikern papiermaché har de flesta testat och jag kan lova att det är lika roligt varje gång!

Nyligen publicerat - Strömsö