Hoppa till huvudinnehåll

Striderna fortsätter i Gaza

En palestinsk man tittar på sitt sönderbombade hur i Gaza.
En palestinsk man tittar på sitt sönderbombade hus. En palestinsk man tittar på sitt sönderbombade hur i Gaza. Bild: EPA/OLIVER WEIKEN bomb

Israeliska militär säger sig ha utfört kring 50 räder mot mål på Gazaremsan på lördagen samtidigt som palestinierna fortsätter att beskjuta Israel.

Yles utsända redaktör Antti Kuronen befann sig i fredags i Gaza City på ett område som utsattes för ett raketanfall. Kuronen beskrev i fredags händelseförloppet, och på lördag levererade han mera filmmaterial. Se video!

En tre dagar lång vapenvila tog slut på fredagen och striderna mellan Israels armé och palestinska Hamas blossade upp igen. Storbritannien, Frankrike och Tyskland krävde på lördagen att parterna återupptar vapenvilan genast.

Nyhetsbyrån AP rapporterar att åtminstone fem palestinier har dött, bland dem en 10-årig pojke, i de israeliska lufträderna under natten till lördag. Hamas har för sin del avfyrat minst 23 raketer mot Israel.

Utanför Gazaområdet skördades också offer för konflikten.
En 22-årig palestinisk man dog i natt av skottskador som han fick under en demonstration på Västbanken på fredagen, uppger läkare till nyhetsbyråerna. Mannen sköts av israelisk militär.

Dödssiffran närmar sig nu 2 000 under fyra veckor av våldsamheter.

Läs också:
Nya luftangrepp mot Gaza

Yles redaktör Antti Kuronen, som befinner sig i Gaza, beskriver via Twitter hur situationen ser ut där efter att eldupphöret är slut.

Läs också