Hoppa till huvudinnehåll

Ett mål var i Jakobstad – Målkalas på Åland

Jonas Emet och Carlos Fondacaro firar ett mål
Jonas Emet ensam målskytt för FF Jaro (arkivbild). Jonas Emet och Carlos Fondacaro firar ett mål Bild: Lehtikuva fondacaro

Söndagens fotbollsligaomgång bjöd på både jämna och mindre jämna möten. FF Jaro och TPS fick nöja sig med 1-1 medan IFK Mariehamn och FC Lahti krossade motståndarna FC Honka respektive VPS med 4-1.

I Jakobstad var det Jaro som var först ut med målskyttet. Jonas Emet hittade rätt efter 31 spelade minuter. TPS kom bättre med i matchen under den andra halvleken och kvitterade med mål av Joachim Osvold när 13 minuter återstod.
IFK Mariehamn och Diego Assis bjöd på uppvisning framför sin hemmapublik. Assis stod för en regelrätt hattrick inom 25 minuter under den andra halvleken. Luis Solignac förde värdarna upp i en 4-0-ledning efter 77 minuter spelat. Fem minuter senare reducerade FC Honka reducerade ledningen till 4-1 efter 82 minuter med mål av Carlos Portela, men närmare än så kom Esbolaget inte.

Mötet mellan KuPS och RoPS bjöd på dramatik redan i början av den första halvleken. Bortalagets Jarkko Lahdenmäki kolliderade otäckt med KuPS-spelaren Toni Markic i en nickduell och fördes till sjukhus med ambulans. Under den tolfte tilläggsminuten i den första halvleken kunde Ilmari Niskanen sätta in den vinnande fullträffen för hemmalaget.

I Lahtis vittnade nära på 5000 ögonpar Petri Pasanens retur till rötterna. VPS överraskade ligatvåan genom att inleda målfyrverkeriet efter 19 spelade minuter. Fem minuter senare tog värdarna i tyglarna och gick upp i en 3-1-ledning före pausvilan, vilket Vasaklubben inte klarade av att kvittera. Slutsiffrorna skrevs 4-1 efter ett mål av Hassan Sesay.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport