Hoppa till huvudinnehåll

Trädgårdsupplevelser utöver det vanliga

Önsketrädgårdar
Önsketrädgårdar Bild: DR 4086 6901 000

Claus Dalby är tillbaka och bjuder oss på trädgårdsupplevelser utöver det vanliga.

Hans egen trädgård bjuder under våren på tiotusentals blommande tulpaner. Fredensborgs slottsträdgård är en imponerande barockträdgård men bland annat månport och lindallé. En trädgårdsfantast visar upp sin privata trädgård som inte ändrats märkbart sedan 1934, men då är den också planerad av danska arkitekterna Arne Jacobsen och C. Th. Sörensen.

Första programmet bjuder också på en modern trädgård som vi hittar i Holland. Här samspelar graffitin på muren med de gröna växterna.

Önsketrädgårdar (Drømmehaver / Danmark)
Säsongstart onsdag 6.8.2014 kl. 20.20
4 avsnitt
Inga eftersändning på Arenan

Repris från januari 2014
Produktion: DR

Programserien sänds enligt följande

Program 1: onsdag 6.8 med repris tisdag 12.8
Läs om innehållet ovan
Program 2: onsdag 13.8 med repris tisdag 19.8
Claus Dalby förevisar blommor i vitt och gult. Ett hurudant blickfång har barnfamiljen skapat i sin trädgård och hur livar kanalerna upp trädgården på Frederiksberg?
Program 3: onsdag 20.8
Claus Dalby visar upp sköna rosor, och på Frederiksborgs barockslott får vi beundra fina häckar och imponerande vattenelement. Vilka är de nyaste trenderna i holländska trädgårdar?
Program 4: tisdag 26.8
Hur kan man med klängväxter skapa speciella höjdvisioner? Claus Dalby besöker också Aalborg där trädgården är indelad i olika rum och en trädgård i Nordjylland som inspirerar alla sinnen.

Läs också