Hoppa till huvudinnehåll

Andrum på ny tid

teckning som illustration till andrums-ändring
teckning som illustration till andrums-ändring Bild: Robert Elgert andrum

Fr.o.m måndag 18 augusti sänds den senare upplagan av Andrum strax efter nyheterna i Radio Vega klockan 9.10. Tidigare sändes Andrum klockan 6.54 och 8.54, nu flyttas den senare sändningen. Vega programcehf Mika Kosunen berättar att timmen mellan klockan 8 och klockan 9 skall bli ett mera enhetligt och nyhetsbetonat programblock. Efter 9 blir tempot lugnare och passar kanske bättre för Andrum.

Redaktören Hedvig Långbacka hoppas att "gamla" lyssnare skall hitta den nya tiden och att den också kan ge nya lyssnare. 'Antalet lyssnare är ungefär samma vid båda tidpunkterna, berättar våra lyssnarundersökningar. Jag tror att den nya sändningstiden kan vara till fördel för dem som vill lyssna eftertänksamt och i lugn och ro'.

Läs också

Tro

 • Ökenmässan, den heliga leken inför Gud - en av specialmässorna inom Borgå stift

  På Palmsöndagen sänds Ökenmässa från Vasa i Yle Fem.

  Ökenmässan har starka influenser från den egyptisk-koptiska kyrkan. Liturgin går tillbaka till 300-talet och vilar i en gammal ortodox tradition. Mässan introducerades i Vasa svenska församling 2006 och har därefter firats fyra till fem gånger om året. På Palmsöndagen sänder Yle Fem Ökenmässa från hösten 2018.

 • Mrs. Bighill Singers tar ton i Nykarleby kyrka

  Gudstjänst på Marie Bebådelsedag från Nykarleby kyrka.

  Vackra harmonier och klanger ljuder i helgens gudstjänst i radio och tv på Marie Bebådelsedag då Mrs. Bighill Singers sjunger psalmer och sånger á cappella i Nykarleby kyrka.

 • Fira gudstjänst med Yle!

  Gudstjänster sänds som vanligt i radio, på Arenan och i tv.

  Många kan i coronatider vara förhindrade att delta i gudstjänst i en gudstjänstlokal. Då kan istället kyrkan komma till lyssnaren genom radion, tv eller Arenan.

Nyligen publicerat - Tro