Hoppa till huvudinnehåll

Hannes realiserar sommardrömmar: hopptorn

Hannes sommardrömmar realiserades än en gång. I alla fall nästan.
Hannes sommardrömmar realiserades än en gång. I alla fall nästan. Hannes sommardrömmar realiserades än en gång. I alla fall nästan. Bild: YLE / Magnus Hansén hannes sommardrömmar

Sommardrömmarna fortsätter. Den här gången skulle Hannes få testa på att åka vattenskidor. Allt var fixat och klart: båt, chaufför, vattenskidor och en taggad sommararbetare. Det som inte var på Hannes sida den här gången var vädret. Åskan lyckades ställa till problem två gånger i rad.

Efter förra veckans realisering var jag taggad till tusen. Den här gången var det som tur nog inte kollegan Magnus Hansén som skulle undervisa eller vara chaufför. När vi testade på wakeboard förra veckan körde Magnus snett och hans instruktioner var under all kritik. Så här gick det då. Den här gången kunde det inte bli annat än succé.

Dag 1

På torsdag åkte vi iväg mot Smulterö i Vasa där vi skulle bli upphämtade av André Stenfors. Meteorologgubbarna lovade åska men vi hoppades att det skulle dra antingen förbi oss eller att vi skulle hinna åka innan det slog till. När vi steg ur bilen slog den första blixten ner i närheten. Istället för att leka blixtroulette tog vi vårt pick och pack och återvände till redaktionen.

Dag 2

Nästa dag var det dags igen. Åskan låg i luften så vi hade samma utgångsläge. När vi kom till hamnen var bland det första vi såg en blixt. Eftersom drömmarna skulle realiseras ville vi trots dundret testa, och söderut såg det ändå relativt bra ut. Vi ringde chauffören, han hade dessvärre ett problem. Hans båtsnurra hade gått sönder. Snurran, som inte hade felat på fem år, sade upp kontraktet. Det var helt enkelt inte meningen att jag skulle få mina drömmar realiserade.

Realiseringen

Jag ville hem och tycka synd om mig själv, men Magnus tänkte annat. Han tvingade mig med i bilen och ut till Replot där drömmarna skulle realiseras genom att hoppa från ett hopptorn. Halvtaggad, mest för att vi åkte ut till Replot, drog jag på mig simshortsen och gjorde mig redo för Magnus hopptest. Vattnet var kallt, hopptornet högt och Magnus rädd för höjderna. Trots det var äventyret helt okej.Det blev fyra akrobatiska hopp. Resultat jag ger mig själv är:

Spiken: 6/10

Bakåtvolt: 6/10

Hjulning: 7/10

Dykning: 5/10