Hoppa till huvudinnehåll

Opera för folket i Karis i kväll

Eva Comét är operasångerska och ordförande för operaföreningen i Raseborg
Eva Comét är operasångerska och ordförande för operaföreningen i Raseborg Eva Comét är operasångerska och ordförande för operaföreningen i Raseborg Bild: Yle/Monica Slotte raseborgs operaförening

Operafabriken från Sverige visar i kväll Mozarts La Clemenza di Tito på Tryckeriteatern i Karis. Det är femte gången som det bjuds på Opera i Karis.

Det är diplomsångerskan Eva Comét som är den drivande kraften bakom operaföreställningarna i Karis. Hon har grundat Raseborgs operaförening och jobbat med ett projekt som kallas Opera på folkliga arenor.

Målet är att visa opera på små orter i Finland och Sverige. En av tankarna är att sudda ut gränserna till den så kallade finkulturen.

– Folk har ofta väldigt bestämda åsikter om opera trots att de aldrig har varit på opera. Därför erbjuder vi korta operaföreställningar i folks närmiljö så att de kan komma och prova.

Både personer som aldrig gått på opera och de som gillar opera ska kunna delta.

– Om man bor i Raseborg och aldrig har varit på opera så är det ett stort steg att ta sig till Helsingfors. Då kan jag tänka mig att det är många som låter det bli ogjort. Men om man öppnar dörrarna till Tryckeriteatern så kanske det är litet enklare.

Läs också