Hoppa till huvudinnehåll

Veronica Maggio och en underlig intervju

Så här såg det ut senast Janne och Ted intervjuade Veronica Maggio. Även då såg hon lite osäker ut... Bild: Yle / Camilla Fagerholm veronica maggio

I november gör Veronica Maggio två spelningar i Finland, och Janne och Ted från Succémorgon ville ringa henne för att catcha upp. Men det skulle visa sig att de här killarna hade en baktanke hela intervjun igenom, vilket gjorde den en aning speciell ...

Det var många saker som gjorde intervjun med Veronica Maggio lite underlig. För det första inleder Ted med att säga att Veronica inte är proffsig. Det är ju också ett sätt att bryta isen på.

- Men är det du Veronica? Vi som trodde att vi först skulle tala med någon pr-typ och sedan kopplas vidare till någon annan och så vidare, utbrister Janne.

- Vi trodde alltså att du var mycket mer proffsig, inflikar Ted.

Okej, bra början. Och så fortsätter Janne så här:

- Men vad kul, då har jag alltså ditt telefonnummer! Det här kommer du att ångra.

Vid det här laget skulle man kunna tro att Veronica redan skulle ha slängt på luren av rädsla och obehag. Men hon skrattar lättsamt, och låter inte alls särskilt orolig.

Klämma in låttitlar

Men det hon inte ännu har lagt märke till är att Janne och Ted har en liten tävling med varandra. De försöker nämligen klämma in så många Veronica Maggio-låttitlar i intervjun som möjligt - utan att det ska märkas. Första titeln får Janne in då han frågar var Veronica är, på Sergels torg kanske? Men nej, på Sergels torg var hon inte.

- Nej, jag är runt Fridhemsplan och uträttar lite ärenden.

Då klämmer Ted in nästa låttitel.

- Är du i Dallas?

Och ja, så här fortsätter det under hela intervjun. Men vad uträttar Veronica för ärenden då?

- Just nu gör jag sjukt ointressanta saker, går omkring vid fridhemsplan och letar efter grejer som behövs till hemmet. Typ batterier och sånt.

Ted undrar hurdana batterier hon ska köpa. Varför han undrar det har vi inget svar på, men i alla fall berättar Veronica att hon ska ha dem till leksaker och fjärrkontroller.

Hantering av ålderskris

Men från en sak till en helt annan, vad har hänt i Veronicas liv sedan Janne och Ted senast talade med henne?

- Jag har nog framförallt bara spelat och spelat och spelat!

Det är väl så då man är artist, medan vi vanliga dödliga har mera tid över till att fundera på annat. Till exempel ålderskris, som tycks vara aktuellt för Janne just nu. Han håller nämligen på att närma sig 30-års strecket med stormsteg, och är i desperat behov av tips hur man hanterar en sådan kris. Därför ber han om råd av Veronica som redan har passerat det skedet i livet.

- Jag hann inte riktigt ha någon kris för jag hade så mycket att göra just då. Det var barn och ny skiva. Så jag krisade inte så mycket då, utan jag hade mera ångest när jag var 25. När jag har så mycket för mig så hinner jag inte fundera så mycket!

Nya låtar på väg

Janne får alltså lov att klara sig genom sin kris helt på egen hand. Men nu till den riktiga orsaken till att vi ringde upp Veronica. Den 14 november uppträder hon nämligen i Helsingfors och dagen därpå i Vasa Övningsskola. Senast hon uppträdde i Finland var på Ruisrock, där vi även träffade henne och snackade lite.

- Det var så himla kul på Ruisrock, det var grymt faktiskt!

Då undrar Janne om det inte känns konstigt att komma till Finland och sjunga och prata på svenska?

- Ja det gör väl det, jag undrar alltid om jag ska prata engelska eller svenska, men arrangörerna säger alltid att jag ska köra på svenska. Och så gör jag det, men jag känner mig lite obekväm varje gång.

Kan du någon finska då, förutom svordomar?

- Jag kan räkna till... tre.

Alla som tänker gå och kolla på Veronica i november har mycket att se framemot. Det är inte bara hennes sjukt bra liveuppträdande man har att vänta på, utan dessutom kommer hon kanske spela splitternya låtar.

- Det kommer komma gamla låtar också, men jag funderar på att spela någon helt ny låt eftersom jag håller på att skriva nytt just nu!

Låter mycket bra det där. Ni ska alltså inte missa Veronicas besök nu i november om ni är sugna på att höra nytt material av henne!

En annan sak ni inte ska missa är ljudklippen här intill. Där kan ni lyssna på hur intervjun egentligen gick till, och hur många låttitlar som Janne och Ted lyckades smita in. Dessutom kan ni höra hur det gick när Veronica tar dem på bar gärning i slutet av intervjun.

Nyligen publicerat - X3M