Hoppa till huvudinnehåll

Normalt schema i Yle Åboland på måndag

Mikrofon
Mikrofon Bild: Yle/Roger Källman Yle,mikrofoner,radio,mixerbord

Det betyder att morgonsändningen börjar klockan 6.30 och fortsätter fram till klockan 11. Nyhets- och aktualitetsprogrammet God morgon Åboland bjuder vi på mellan klockan 6.30 och 9. Åboländsk förmiddag är tillbaka i vanlig ordning mellan klockan 9 och 11.

Regionala nyheter sänds klockan 6.30, 7.30, 8.30 och klockan 10.57. Eftermiddagsnyheterna är tillbaka igen klockan 15.30 och klockan 16.30.

Andrum får ny sändningstid

Radio Vegas andaktsprogram Andrum får en ny sändningstid. Den första sändningen klockan 6.54 är oförändrad men Andrum klockan 8.54 kommer att senareläggas, alldeles litet. Den sänds efter nians nyheter, klockan 9.10.
På det viset får vi mera utrymme för nyheter och aktualiteter på vår absoluta prime time på morgonen. Det lugnare tempot efter klockan 9 ger förhoppningsvis också Andrum en fin omgivning.

Nyhetstimme mellan klockan 8 och 9 varje vardagsmorgon

Varje vardagsmorgon bjuder vi på ett digert nyhetsprogram mellan klockan 8 och 9. Yle Nyheter får en 20 minuter lång sändning klockan 8 följd av regionala nyheter och aktualiteter utan avbrott fram till klockan 9. Det betyder att vi har möjlighet att sända längre debatter och målet på lång sikt är mera pratradio mellan klockan 8 och 9. Det kan vara bra med tanke på större händelser och t. ex. kommande riksdagsval.

Slaget efter 12 och Närbild startar igen efter sommarpaus

Debattprogrammet Slaget efter 12 är tillbaka på måndag och det betyder en debatt från Åbo varje vecka. Närbild sätter också i gång så det är faktiskt full rulle från och med måndag. Morgonparlamentet på fredagar startar igen i mitten av september.

Kom gärna med tips!

Radio Vega 101,4 MHZ
svenska.yle.fi/aboland

Läs också