Hoppa till huvudinnehåll

Vakna halv sju med östnyländska nyheter!

Yle Borgå och Simolinhyset
Yle Borgå och Simolinhyset Bild: YLE/Stefan Härus yle borgå

Yle Östnyland återgår igen till normalt schema måndagen den 18 augusti.

Det betyder att vi igen börjar sända redan klockan 6.30 på morgonen och fortsätter fram till klockan 11. Det är först God morgon Östnyland mellan klockan 6.30 och 9, sedan fortsätter Nyländsk förmiddag mellan klockan 9 och 11.

Östnyländska nyheter kl. 6.30, 7.30, 8.30 och 10.57. Eftermiddagsnyheterna är tillbaka igen klockan 15.30 och klockan 16.30.

Andrum får ny sändningstid

Radio Vegas andaktsprogram Andrum får en ny sändningstid. Den första sändningen klockan 6.54 är oförändrad men andrum klockan 8.54 kommer att senareläggas, alldeles litet. Den sänds efter nians nyheter, klockan 9.10.
På det viset får vi mera utrymme för nyheter och aktualiteter på vår absoluta prime time på morgonen. Det lugnare tempot efter klockan 9 ger förhoppningsvis också Andrum en fin omgivning.
Nyhetstimme mellan klockan 8 och 9 varje vardagsmorgon.

Varje vardagsmorgon bjuder vi på ett digert nyhetsprogram mellan klockan 8 och 9. Yle Nyheter får en 20 minuter lång sändning klockan 8 följd av regionala nyheter och aktualiteter utan avbrott fram till klockan 9. Det betyder att det finns möjlighet till längre debatter och målet på långsikt är mera pratradio mellan klockan 8 och 9 Det kan vara bra med tanke på större händelser och t. ex. kommande riksdagsval.

Läs också