Hoppa till huvudinnehåll

EIF slösade mållägen mot SOVO

EIF:s Johan Estlande vs SOVO:s Werner Kaitila.
EIF:S mittback Johan Estlander hinner före SOVO-anfallaren Werner Kaitila. EIF:s Johan Estlande vs SOVO:s Werner Kaitila. Bild: Yle/ Patric Westerlund ekenäs if fotboll,Ekenäs

Ekenäs IF:s herrlag i fotbollens tog en knapp seger över Someron Voima på lördagen. Matchen spelades på centrumplan i Ekenäs.

Slutsiffrorna skrevs 1-0 (1-0).

Mamadou Konate
EIF:s Mamadou Konate lyckades inte överlista SOVO-målvakten Christoffer Enckelman. Mamadou Konate Bild: Yle/ Patric Westerlund ekenäs if fotboll,Ekenäs

Tabellettan EIF fick en bra start i matchen och redan i den sjätte matchminuten förde Lucas Kaufman hemmalaget i ledning. Kaufmann fick ett öppet läge i SOVO:s straffområde och pangade in bollen. Robin Sid gav passningen till målet.

Hemmalaget fortsatte att dominera matchen och radade upp flera riktigt bra målchanser. Robin Sid hade två drömlägen och Simon Eklund ett. Avsluten misslyckades dock, liksom också alla andra sammanlagt över tjugo mållägen EIF hade i matchen.

Många av EIF:s avslut gick antingen bredvid eller över målet, resten täckte SOVO-målvakten Christoffer Enckelman. Han var matchens absolut bästa spelare. Enckelman liksom den något korpulente mittback Janne Eerikäinen var lånade från division 4-klubben Forssan Jalkapalloklubi för den här matchen.

Slarvigt spel av EIF

EIF:s spel kännetecknades av många fina anfall, men också av många grova felpassningar. Att det skulle ha varit frågan om fel inställning hos EIF, vägrade hemmatränare Jari Rantanen medge.

- Vi går nog till varje match med devis ”underskatta aldrig din motståndare”, så också idag. Vi slösade alltför många mållägen och visst var den här matchen en verklig nagelbitare mot slutet, sade Rantanen.

Nämnvärt är, att den enda personen som återfanns på SOVO:s avbytarbänk var tejparen. Utan de två förstärkningarna från FJK hade laget alltså spelat med endast nio man på plan.

Kanske en delorsak till EIF:s något flegmatiska spel var den, att tankarna redan måhända var i söndagens (24.8) toppmatch i Grankulla mot serietvåan GrIFK.

- Jag har inte ännu tänkt på den matchen, men visst är det en viktig match, sade Rantanen.

Vem är med på söndag?

Huruvida skadade Etchu Tabe, Sampsa Timoska, Zacharias Ekström och Niklas Roiha är i spelskick mot GrIFK vill Rantanen inte förutspå.

- På måndag är Timoska och Tabe igen med på träningarna, visserligen endast för att länka, så jag vet inte vem är med på söndag. Lucas Mondino hade personliga förhinder (bröllop) och är säkert med mot Grankulla.

Niklas Roiha fanns på bänken och har nu fritt fram av läkarna att träna och spela. Han är kanske med i EIF/Akademis match på onsdag.

Domaren Sjögren skötte sig bra

I lördagens match var alltså SOVO-målvakten Christoffer Enckelman bäst på plan. Dålig var inte heller mittbacken Ville Oksanen. Han bröt de flesta av EIF:s inlägg och var också väldigt svår att runda för hemmaspelarna.

I hemmalaget skötte sig mittbacksparet Johan Estlander – William Lindqvist väldigt bra. Lucas Kaufmann gjorde en bra första halvlek på mittfältet och Mamadou Konate gjorde ett piggt inhopp i anfallet i andra halvlek. Han hann också bränna 3-4 mållägen. Fisnik Gerxhaliu var som vanligt svår att rubba i anfallsposition, men till riktigt många lägen kom han inte.

Domaren Janne Sjögren hade en enkel uppgift som han skötte närmast perfekt. Han behövde inte lyfta sitt gula kort en enda gång i matchen. Publiksiffran var otroligt låg, endast 167 personer.

EIF: Oscar Forsström; Tiago Moura, William Lindqvist, Johan Estlander, Simon Eklund; Matias Astrada (69 min Bejamin Källman), Ville Sevon, Carl Forsström (58 min Mamadou Konate), Lucas Kaufmann; Robin Sid, Fisnik Gerxhaliu.
SOVO: Christoffer Enckelman; Teemu Tuominen, Ville Oksanen, Janne Eerikäinen, Tomi Heinämaa; Jani Lehtinen, Jaakko Lepola, Lasse Lind, Niko Salkola, Samuel Woodward; Werner Kaitila.

Läs också