Hoppa till huvudinnehåll

FT: Amerikanska banktjänster kan lämna London

Citibanks kontor i London.
Citibanks kontor i London. Bild: EPA citibank group

Flera stora amerikanska finansbolag har gjort preliminära planer inför Storbritanniens eventuella utträde ur EU. Bankerna Citigroup, Morgan Stanley och Bank of America kan flytta över tjänster från London till Irland om Storbritannien lämnar unionen, säger insatta källor till Financial Times.

Planerna är fortfarande i ett tidigt stadium.

I dag är London det viktigaste finanscentret i Europa med över 250 utländska bankkontor. Genom att placera sina huvudsakliga verksamheter i Storbritannien har många amerikanska och asiatiska banker fått tillgång till att verka i alla 28 EU-länder. Denna rätt befaras upphöra om Storbritannien väljer att lämna EU.

Amerikanska bankdirektörer är enligt FT motvilliga att diskutera frågan offentligt av rädsla för att irritera beslutsfattare i Storbritannien.

Storbritanniens premiärminister David Cameron har lovat att ordna en folkomröstning om EU-medlemskapet om hans konservativa parti vinner valet nästa år.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes