Hoppa till huvudinnehåll

Ibrahimovic kan missa Sveriges EM-kvalmatcher

Zlatan Ibrahimovic skadar sig i PSG 2014.
Zlatan skadad - kan tvingas vara borta en månad. Zlatan Ibrahimovic skadar sig i PSG 2014. psg 2014

Den svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic kan tvingas vara borta från spel i upp till en månad. Orsaken är en muskelbristning.

Det skulle i så fall innebära att Zlatan Ibrahimovic missar Sveriges EM-kvalmatch mot Österrike den 8 september. Dessutom kan kvalmatcherna mot Ryssland den 9 oktober och mot Moldavien den 12 oktober ligga i farozonen visavi Ibrahimovics deltagande.

Muskelbristningen kom i lördagens seriematch mellan Ibrahimovics klubb Paris Sanit-Germain och Bastia. Svensken gjorde en skottfint men sjönk i stället ner av smärta.

- Det bara högg till upp mot revbenen, det kändes som att jag drog sönder något. Jag fick svårt att andas, sade Zlatan Ibrahimovic efter matchen enligt Aftonbladet.

Enligt svenska Aftonbladet säger den franska fotbollsläkaren Jean-Pierre Paclet i måndagens upplaga av den franska tidningen Le Parisien, att svensken kan tvingas vila i upp till en månad.

- Han kommer att vara borta i minst fyra veckor, säger Paclet.

Ibrahimovics klubb PSG bekräftade på söndagen att Ibrahimovic drabbats av en delvis bristning i den sneda bukmuskulaturen på vänster sida, vid muskelns infästning mot det 12:e revbenet. Hur lång rehabiliteringstiden blir var ännu inte klart.