Hoppa till huvudinnehåll

"Att spela på klubbar är inte svårt"

lenno linjama
DJ Lenno är ute med den nya singeln Wake Up. lenno linjama Bild: Samu Hintsa / https://www.facebook.com/lennomusic lenno linjama

Vi har träffat DJ Lenno, som är en av EDM-scenens snabbt växande stjärnor. Just nu är han aktuell med en ny singel, och i morse spelade han på Yles morgon-tv. Kolla in klippet här, och läs varför dj:andet egentligen är ganska lätt.

DJ Lenno är 19 år och en av EDM-scenens snabbt växande stjärnor. Han har samarbetat med flera olika musiker, bland annat i USA. Förra helgen spelade han på Weekend Festival, och i fredags kom han ut med sin nya singel Wake Up. Framgången har kommit snabbt för Lenno, och allt kom egentligen som en överraskning.

- Jag blev överraskad på det sättet, att jag inte haft som mål att snabbt få ut mina låtar på radion. Det har framförallt handlat om, och handlar fortfarande om, att göra låtar som jag själv tycker om och vill lyssna på, säger han.

Lenno litar på att om han tycker om det han gör så finns det säkert någon annan som också gillar det. En fin och enkel grundtanke tycker vi. Han är ändå jättetacksam och glad över att det gått så bra och att så många vill se hans spelningar.

"Det tekniska är jättelätt"

När vi nu ändå är inne på ämnet dj-spelningar så måste vi ta upp ett lite känsligt ämne. Många tycker att en dj egentligen inte gör så mycket. Det är liksom bara att trycka på några knappar. Lenno håller med, men ändå inte.

- Jag tycker det är konstigt att vissa dj:s säger att det är jättesvårt. Den tekniska sidan är jättelätt. Du spelar låtar efter varandra och kryddar med något annat ibland och klipper ihop dem. Det lär man sig på några veckor. Sedan kan man utvecklas och lära sig mer och lära sig scratcha. Men att spela på klubbar är inte tekniskt svårt. Det som är svårt är att hålla kontakten med publiken och att läsa av publiken och se hur de reagerar på låtarna och vad de vill höra, men ändå föra fram sin egen vision, säger han.

I fredags kom Lenno alltså ut med sin nya singel Wake Up. Så här beskriver han den:

- Det är en glad och energisk danslåt som kombinerar det jag vill göra och det jag vill lyssna på för att få fiilis.Ett album är också på gång, men när exakt det blir av vet Lenno inte ännu.

- Ett album borde ha en historia, eller en idé. Dansalbum nu för tiden är ofta väldigt blandade och innehåller bara de senaste singlarna. Jag vill att min skiva ska ha en klar vision och att den ska vara en trevlig upplevelse för lyssnaren, avslutar Lenno.