Hoppa till huvudinnehåll

FC HIK slog NuPS i fotbollstrean

Allan Souza gjorde Hickens fjärde mål mot NuPS på tisdagen. Bild: Yle/ Bubi Asplund allan souza

Hangölaget FC HIK fortsätter som tabelltvåa i herrarnas division 3 i fotboll. På tisdagen besegrade Hicken Nummelan Palloseura på bakre plan i Hangö.

Slutresultatet blev 4-1 (2-1).

FC HIK hade övertaget genast från början i matchen och skapade flera målchanser redan under den första kvarten. Då 17 minuter var spelade kom Vincent Emeka ensam igenom men en utrusande NuPS-målvakt lyckades täcka. Bollen hamnade hos Jonas Kinnunen som lyfte bollen i tomt mål.

Två minuter senare gjorde Emeka Hickens andra mål. Fem minuter före paus reducerade Vichtislaget och hade också en bra press på hemmalaget under de återstående spelminuterna av första halvleken.

I andra halvlekens 25:e spelminut gjorde inbytta Alexander Österlund hemmalaget tredje fullträff. Knappa tio munter före slutet fälldes Österlund innanför gästernas straffområde med en straffspark som följd. Hickens mittback Allan Souza sköt in straffen.

Pellikka var nöjd

HIK-tränaren Jyrki Pellikka var givetvis nöjd med segern.

- Vi var nog det klart bättre laget idag. Jag tycker vi spelade bra som helhet, men vill ändå lyfta fram Jonas Kinnunens insats på kanten. Också mittbacken Herve Tionang och Patrik Lahti på högerkanten spelade riktigt bra, sade Pellikka efter matchen.

Matchen spelades på bakre plan i Hangethe Sportcenter. Planen var i fint skick, trots några regnskurar under matchen. Det blåste också en hel del under matchens gång. Matchen sågs av omkring femtio personer.

Sin följande match spelar FC HIK söndagen den 31:a augusti i Ekenäs mot tabellettan ESC. Hangölaget ligger tvåa i serietabellen.

FC HIK: Cesar Cruz; Henri Satomaa, Herve Tionang, Allan Souza (v), Marko Lahti (v); Tom Enberg, Kristian Fast, Cassiano; Patrik Lahti (Eemeli Repo), Vincent Emeka (v), Jonas Kinnunen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland