Hoppa till huvudinnehåll

Laget bakom landslaget

Kari Jalonen, chestränare, ishockeylandslaget
Kari Jalonen efter en annorlunda sommar Kari Jalonen, chestränare, ishockeylandslaget Bild: Yle ishockeylejonen

Tiden då chefstränaren var den som bestämde om allt och alla är förbi. Publiken har blivit vana med att se en hel del herrar iklädda kostymer bakom bytesbänken. Nu har hockeylandslagets organisation tagit ännu ett steg framåt. Lagets General Manager, Jere Lehtinen, har en mer inflytelserik roll än vad hans företrädare Jari Kurri hade.

- Jag vill, och Jere vill själv vara med och jobba mera och jag är redo att ge honom mycket utrymme. Vi har tillsammans funderat mycket på förberedelserna och kommer att se många matcher tillsammans. Vi kommer att ha mycket hjälp av honom då vi väljer spelare. På sätt och vis kommer verksamheten inte att vara så mycket drivet av chefstränaren som det varit hittills, säger chefstränaren Kari Jalonen.

Ett exempel på samarbetet är att det är Jalonen och Lehtinen tillsammans som vaskat fram landslagets ledningsgrupp bestående av Lauri Marjamäki (tränare), Ville Peltonen (tränare), Kari Savolainen (lagledare), Ari Moisanen (målvaktstränare) och Tuomas Grönman (psykisk tränare).

Möt Kari Jalonen och Jere Lehtinen i Sportmagasinet tisdagen 19.8, kl.21.00 i Yle Fem, repris onsdagen 20.8. kl.17.25 och på Arenan.

Läs också