Hoppa till huvudinnehåll

Sandra Hagelstam blev avstängd från sociala medier

Sandra Hagelstam tar en studioselfie.
Sandra tar en studioselfie. Sandra Hagelstam tar en studioselfie. Bild: Yle / Frida Lindholm sandra hagelstam

Frillan och Prillan träffade Finlands mest framgångsrika modebloggare, Sandra Hagelstam. Medan Frillan och Prillan undrade hur Sandra alltid kan gå i så höga klackar så undrade Sandra hur redaktörsduon alltid kan gå klädda i sneakers, till och med på lördagkvällar. En liten kulturkrock var helt tydligt i luften.

Det är en stilig och vacker Sandra Hagelstam som dyker upp, fashionably late så att säga. Det är en vanlig eftermiddag men hon är klädd som om det var lördag kväll, klackarna är skyhöga och läppstiftet väldigt rött. De lite måndagsplufsiga radioredaktörerna Frida Lindholm och Pernilla Karlsson är klädda i sneakers och de kan inte ens gå i klackar. Men det är klart, Sandra är en toppbloggare och hon representerar sig själv och sin stil, så hennes yttre är viktigt.

Många kan se Sandra som ytlig, hennes blogg handlar trots allt om mode och hon har valt att koncentrera sig bara på det. Självklart består hennes liv av också annat. Men hon har valt att ha sitt privatliv för sig själv. Sandra är ändå väldigt duktig på det hon gör. Hennes blogg 5 inch and up, som syftar på hennes stora passion, klackar, är Finlands mest framgångsrika blogg. Bloggen har 20 000 läsare dagligen och på Instagram har Sandra mäktiga 50 000 följare.

- Jag blev faktisk blockad från Facebook och Instagram, mitt bloggnamn hade blivit registrerat som spam och jag kom inte åt mina konton på ett halvt år. De tänkte väl att 5 inch and up syftade på något annat än klackar. Det löste sig slutligen när jag gjorde ett projekt tillsammans med en person som hade kontakter till Instagram.

Rumpan utåt?

Just nu är Sandra aktuell med Bik Boks jeanskampanj där hon är den finländska förstärkningen bland de nordiska bloggare som valts till kampanjen. Men en jeanskampanj handlar kanske lika mycket om rumpa som om ansikte. Man kunde tro att det är konstigt att vara rumpan utåt.

- Vi fick själva välja vad vi hade på oss och det var en rolig kampanj. Det var inte alls rumpfokus utan mera riktiga flickor i våra favoritjeans.

Ny skokollektion på kommande

För två år sedan designade Sandra för Nelly och hon berättar att hon på hösten ska designa en skokollektion för River Island. Det blir givetvis jättehöga klackar, berättar Sandra entusiastiskt.

Framgång i blodet?

Sandra har två systrar, Steffi och Stella. Vi tycker att det är märkligt att alla tre tjejer är så framgångsrika. Steffi är på elitnivå i crossfit och Stella, som håller på med dressyr är just nu i Normandie på världsmästarskapstävlingar. Hur är det möjligt? Hurdana föräldrar har succétrion?

- Mamma och pappa ska nog ha ett stort tack. En jättestor orsak är att vi fått göra vad vi vill. Många har trott att vi haft stor press hemifrån men så är det inte alls. Pappa har alltid sagt att så länge som vi alla skaffar oss en bra utbildning så då är allt okej. Vi har fått chansen att göra exakt det vi vill.

Lyssna på hela intervjun i klippen. Sandra tipsar om hur man får en framgångsrik blogg och berättar om vilken välgörenhet hon skänker sina kläder till.

Nyligen publicerat - X3M