Hoppa till huvudinnehåll

200 euro för en basketintervju

Det finska basketlandslaget, eller Susijengi, blev på nolltid samtalsämne nummer ett i de sociala medierna. Men den publicitet som landslaget fick där var knappast den uppmärksamhet man hade hoppats på. Basketförbundet skulle nämligen med pompa och ståt offentliggöra vilka spelare som representerar Finland i de kommande världsmästerskapen i basket. Men det var inte spelartruppen som stod i de sociala mediernas rampljus, utan Basketförbundets minst sagt märkliga informationspolicy.

Vi journalister borde tydligen hurra ikapp med basketförbundet och för 200 euro dunka de uttagna spelarna i ryggen.
Basketförbundet förklarade nämligen för sportjournalisterna att den enda möjligheten att intervjua uttagna VM-spelare är i samband med en middagstillställning. Det innebär att journalisterna skulle vara tvungna att köpa ett supékort för 200 euro för att kunna bekanta sig med VM-truppen. Inte att undra på att sportjournalisterna är förbannade.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Också Journalistförbundet reagerade bums på Basketförbundets tilltag. Det är fel med tanke på journalismen och tryckfriheten dundrar förbundet.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Att sportjournalisterna och journalistförbundet river spelbyxorna är både förståeligt och berättigat. 200 euro för en intervju med en svettig basketspelare? För en journalist som inte har sport som sitt levebröd dyker också andra frågetecken upp. 200 euro för en middag? Vad är det för käk? Va? Ett glas vin ingår inte ens? Snacka om sniket förbund.

Hoppa över Twitterpostning

Nu drar det i och för sig ihop sig till VM i basket. Där har vi en vargflock som verkligen har visat framfötterna den senaste tiden. Nu skulle ju den omtalade avgiftsbelagda ”presskonferensen” handla om att presentera den finländska truppen som skall ta finsk basket till nya höjder. Vi journalister borde tydligen hurra ikapp med basketförbundet och för 200 euro dunka de uttagna spelarna i ryggen.

Eller så kan vi helt enkelt bara låta bli.


Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Debatt