Hoppa till huvudinnehåll

Hamas hotar attackera Tel Avivs flygplats

Ben Gurion flygplatsen i Tel Aviv.
I juli stannade flygtrafiken till Ben Gurion av ett par dagar Ben Gurion flygplatsen i Tel Aviv. Bild: EPA/ABIR SULTAN ben gurion

Vapenvilan i Mellanöstern uppges nu vara i spillror.

Israel har lämnat förhandlingarna i Kairo efter att Hamas sköt raketer mot södra Israel, och Israel svarade med luftangrepp.

Båda parter skyller på varandra för att förhandlingarna om en mer bestående vapenvila har gått i stöpet. Israels premiärminister säger att förhandlingarna omöjligen kan pågå om Hamas skjuter raketer.

En Hamasledares fru och tvååriga dotter dödades på tisdagen i en israelisk attack tillsammans med en tredje person. Det är ännu oklart om den tredje personen var Hamasledaren som var målet för attacken.

Hamas hotar nu att rikta fler attacker mot flygplatsen Ben Gurion nära Tel Aviv. De uppmanar internationella flygbolag att undvika flygplatsen, som enligt dem kommer att vara ett mål för attacker som svar på "Israels aggression".

Tidigare under sommaren landade en raket nära flygplatsen, vilket ledde till att flera flygbolag ställde in sina avgångar till staden under ett par dagar.

Den tillfälliga vapenvilan gick ut vid midnatt natten till onsdagen, men hade brutits redan innan det.

Läs också: Finnair flyger fortfarande till Tel Aviv

Läs också