Hoppa till huvudinnehåll

Mattsson och Jallow utanför final

matti mattsson i EM 2014
matti mattsson i EM 2014 Bild: AFP / Lehtikuva matti mattsson

Matti Mattsson lyckades inte ta sig till final på 200 meter bröst vid EM i Berlin. Den regerande VM-bronsmedaljören var tia i semifinalerna. Mimosa Jallow stannade också i semifinalerna.

Mattsson simmade i det första semifinalheatet där han slutade femma med tiden 2:12.93. Efter det andra heatet blev det klart att noteringen inte skulle räcka till en finalbiljett.

- Inte gick det riktigt som det skulle. Det kändes helt bra och jag tänkte själv att det skulle ha gått mycket snabbare, sade Mattsson efter semifinalen.

Den sista mannen att ta sig vidare var Luxemburgs Laurent Carnol som var 1.04 sekunder snabbare än Mattsson. Snabbast var Storbritanniens Ross Murdoch med 2:08.65.

Mimosa Jallow blev också utanför final trots att hon simmade nytt personbästa i semifinalen på damernas 100 meter rygg. Jallows nya rekord lyder 1:02.03 vilket räckte till 14:e plats i semifinalerna.

Italienska Arianna Barbieri var den sista damen som tog sig till final. Hennes tid var jämnt en sekund bättre än Jallows.

Läs också