Hoppa till huvudinnehåll

Har du visor min vän, sjung dem nu

Från daghem till ålderdomshem: Bengt Ahlfors "Har du visor min vän" var en trogen visa på 1970-talet. Här framförs den i äkta revystil av Sinikka Sokka, Toni Edelmann och Tom Wentzel.

Den oerhört älskade visan "Har du visor min vän" är skriven och tonsatt av Bengt Ahlfors. Den ingick i revyn Planket på Lilla teatern 1969. Revyn gästspelade också på Intima teatern i Stockholm.

"Har du visor min vän" började genast spridas och leva sitt eget liv. I finlandssvenska kretsar sjöngs visan vid alla kör- och allsångstillfällen. Här hör vi Sinikka Sokka, Toni Edelmann och Tom Wentzel uppföra den i en gripande och lite politisk revy-aktig tolkning med ett vackert flöjtsolo.

Har du visor min vän finns översatt till finska med två olika texter: Älä oottamaan jää med finska ord av Pekka Sipilä och med arrangemang av Seppo Hovi och Laula laulusi pois med text av Sini Sovijärvi.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.