Hoppa till huvudinnehåll

Talkoandan växer för Juthbackamarknaden

Juthbacka marknad i Nykarleby år 2008
Juthbacka marknad i Nykarleby år 2008 Bild: Yle juthbacka

Över 700 försäljare reser sina försäljningstält och bord på Juthbackamarknaden som börjar på fredag. Domstolsfallet om grov förskingring har haft en positiv inverkan på arrangemanget av marknaden säger arrangörerna.

Vädret har inte riktigt varit på arrangörernas sida de senaste dagarna. Förberedelserna har gått relativt bra, men när arrangörerna arbetar ute i det öppna har regnskurar satt stopp, säger Krister Sundell, dragare för Juthbackamarknaden.

- Så mycket har det ändå inte regnat att det skulle påverka de parkeringsplatser som finns på åkrarna kring marknadsområdet, säger Sundell.

När Jutbackamarknaden slår upp sina portar på fredag är det över 700 försäljare som rumsterar på marknaden i Nykarleby.

Positiv lärdom

En rättsprocess om grov förskingring har kastat sin skugga över Jakobstads veteranbilssällskap, som arrangerar Juthbackamarknaden. Föreningens kassör dömdes till villkorligt fängelse.

Krister Sundell säger att fallet inte har påverkat arrangemanget av marknaden i negativ bemärkelse, tvärtom.

- Vi märker att leverantörer är välvilligt inställda till vårt arbete både ifjol och i år. Dessutom har talkoandan vuxit lite, säger Sundell.

Lärde ni er något av det som inträffade?

- Om man inte lär sig något av sånt här så är något fel. Vi lärde oss att inte lita på någon som man inte tror på. Sist och slutligen tror jag att det ledde till något positivt.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten