Hoppa till huvudinnehåll

Två matcher skiljer Sparv från Europaligan

Tim Sparv spelade 90 minuter mot Tjeckien.
Tim Sparv suktar efter eurospel. Tim Sparv spelade 90 minuter mot Tjeckien. tim sparv 2014

Två matcher skiljer Tim Sparv och hans klubb Midtjylland från en plats i fotbollens Europaliga. Ett hinder vid namn Panathinaikos måste klaras för att Sparvs dröm ska bli sann. Följ med live Twitterfeed på Midtjyllands webplats.

I Europaligan kvalar man som bäst in till gruppskedet. I Aten får storklubben Panathinaikos besök av Tim Sparvs danska klubb Midtjylland. För Sparv, som tidigare spelat för Halmstad, Groningen och Greuther Fürth, är det hans första euromatch. Att få uppleva euromatcher är en av orsakerna till att han anslöt sig till klubben i somras.

- Det var en av orsakerna till att jag ville komma hit. Vi har chans att få spela i Europaligans gruppskede. Det har alltid varit min dröm att få spela euromatcher och nu är den drömmen nära att bli sann. I gruppspelet skulle det bli många matcher mot olika typs motståndare. Först måste vi ändå besegra Panathinaikos, säger Sparv.

Sparv är väl medveten om att det inte blir en lätt match när lagen drabbar samman i Aten på torsdagen.

- Vi har en svår uppgift framför oss för Panathinaikos är ett bra lag. Klubbens mål är ändå att i framtiden spela regelbundet i Europa och nu har vi möjligheten att göra det. Först måste vi få ett bra resultat från bortamatchen och sedan fixa biffen på hemmaplan, säger Sparv.

Sparv har dragits med en vadskada och lämnat emellan de två senaste matcherna, men nu är han i spelskick igen och reser med laget till Aten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport