Hoppa till huvudinnehåll

Redrama fick nästan Piuggen att explodera

Redrama.
Redrama. Bild: Yle / Camilla Fagerholm stk pargas

Det var en fantastisk kväll i Pargas när Svenska Talande Klubben intog PIUG Kultursal. Redrama, Clarissa och ortens eget Max in the Crowd steg upp på scenen. Kolla bilder från spelningen här.

Vi hade stora förväntningar när vi körde in i Pargas. Det var en ovanlig klubb eftersom det var den tredje av sitt slag. Det var nämligen ingen åldersgräns som det brukar. Och "Piuggen" blev packat av folk i från olika generationer och stämningen var på topp genast från början.

Ibland händer det att det är lite tomt när förbandet spelar. Men inte i Pargas för ortsborna älskar verkligen sitt eget ska-band, Max in the Crowd. Salen var fullpackad när de intog scenen och det blev direkt hett i salen.

Hemligheten bakom Max in the Crowds succé lär ska vara saxofonisten. Utan honom skulle de bara vara ett vanligt rockband. Och visst saxofonen har sin charm. Den andra sista låten är Free Spirit och det är inte många som står stilla i salen under låten.

Vi måste medge, Max in the Crowd skötte sitt jobb som uppvärmare galant. Vi var redan svettiga i ryggen och kvällen hade just börjat.

Clarissa hade många fans på plats och de tog kärleksfullt emot henne när hon steg upp på scenen. Och Clarissa förtjänar all kärlek hon kan få, hon är ju så otroligt sympatisk.

Clarissa gjorde ett akustiskt gig och hennes låtar klär verkligen i den utstyrseln. Publiken sjöng med i så gott som alla stycken och de fick till och med sjunga i Clarissas mikrofon.

Sist ut på scen var Redrama och om det inte var tillräckligt svettigt innan så är det nog verkligen varmt när Redrama slängt sin magi över publiken. Ivriga fans längst fram skriker och försöker röra vid honom.

Under den lugna låten Angel grepppar Redrama elgitarren och spelar ett solo. Men förutom en ena lugna andningspausen är det full fart under hela spelningen. Fullt ös från början till slut och spelningen känns väldigt intim eftersom publiken nästan står på scen.

Den sista låten är Kickstart och det känns som "Piuggen" exploderar. Inte en själ står stilla i lokalen. Webbredatörerna laddar upp bilder samtidigt som de hoppar, dansar och sjunger. Tack alla för en fantastisk kväll!