Hoppa till huvudinnehåll

Säsongen över för Jaros Brunell?

Johan Brunell, FF Jaro
Brunells säsong är i värsta fall över. Johan Brunell, FF Jaro Bild: http://enbacka.net / Veikkausliiga johan brunell

FF Jaros mittback Johan Brunell har haft en skadepräglad sommar 2014. Nu lutar det mot att hälproblemen sätter punkt för 23-åringens säsong.

Hälproblem har begränsat Brunells framträdanden i ligan i år till 18 stycken. Sin senaste ligamatch spelade han 6 juli mot VPS i Jakobstad. En magnetröntgen av hans onda häl avslöjade också en bristning i akillessenan.

Förutom bristningen hade Brunell också stora problem med svullnader. Han har inte kunnat använda normala skor, för att inte tala om fotbollsskor, på en längre tid.

- Först ordinerade läkarna två veckor fullständig vila. Efter de veckorna blev det bestämt om två veckor till. De veckorna har nu gått och det lutar troligtvis mot operation, säger en nedstämd Brunell till Yle Sporten.

Enligt Brunell har läkarna beskrivit hans hälproblem som Haglunds syndrom, och i hans fall handlar det om svullna ben på hälens yttersida. En operation skulle defintivt sätta punkt för säsongen 2014.

- Jag väntar på besked från lagets läkare inom kort om vad som kommer att vara nästa drag. Visst känns det surt, men vad kan man? frågar sig Brunell som efter inledningen på säsongen spelade en hel del matcher med bedövning.

Under säsongen 2013 åkte Brunell på en knäskada under högsommaren. Han har totalt spelat 57 ligamatcher för FF Jaro och gjort tre mål av vilka två kom till i början på denna säsong.

Hans kontrakt med FF Jaro går ut i år.

Jakobstadslaget spelar sin nästa match på söndag mot FC Honka.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport