Hoppa till huvudinnehåll

Ninjafilmer du måste se

Teenage Mutant Ninja Turtles 2014
Teenage Mutant Ninja Turtles är de tuffaste ninjorna. Teenage Mutant Ninja Turtles 2014 Bild: © MMXIV Paramount Pictures. turtles

Pirater, gruvarbetare och slambilstömmare i alla ära - historiens hårdaste yrke är förstås den hemlighetsfulle ninjan. Vi ger dig de bästa filmerna om den katanasvingande, shurikenkastande legenden.

En av historiens märkligaste succér har finlandspremiär i helgen. Ett gäng muterade ninjasköldpaddor döpta efter historiens största konstnärer som leds av en råtta och slåss mot ondska. Den första filmen som utkom 1990 var en enorm succé och segertåget fortsätter med den senaste filmen. Vi har inte tröttnat på Donatello, Raphael, Leonardo och Michelangelo. I Filmkammaren låter vi bli att klättra ner i avloppen med håller fast vid de mystiska ninjorna. En topp trea ninjafilmer, varsågoda.

3. Ninja (2009)

Scott Adkins spelar Casey, en västerlänning som studerar ninjutsu i Japan. Han får till uppgift att föra en artefakt till USA och problem uppstår. Problem som bara kan lösas med ninjutsu.

Precis som i de flesta ninjafilmer så har 99,9 procent av budgeten spenderats på actionsekvenserna och resten på handlingen och skådespelarlektioner. Men vem behöver en gripande story då man har katanas och shuriken att tillgå?2. Ninja Assassin (2009)

En ung ninja lämnar klanen som uppfostrade honom och vill rentvå sig från sina synder. Men strunta i storyn. Ninja Assassin handlar om snyggt koreograferade actionscener. Kamport med ett stänk av blod hela filmen igenom. Enkel underhållning.1. American Ninja 1-5 (1985-1993)

Skådespelaren Michael Dudikoff blev tyvärr aldrig den stjärna många trodde att han skulle bli. Tyvärr är hans magnum opus, American Ninja 1-5, fortfarande kolbitar i de flestas ögon. Få inser vilka cinematografiska diamanter som döljer sig bakom den b-klassade fasaden.

American Ninja är underhållning när den är som bäst. Rekommenderar filmerna en tidig söndagsmorgon. Kom ihåg att de är hyperpatriotiska, som de flesta 80-tals actionfilmer ändå är.

"Is he a ninja? No, he's an american ninja..."

Hela första filmen finns på youtubeNyligen publicerat - X3M