Hoppa till huvudinnehåll

Knapp förlust i VM-genrepet

Petteri Koponen vid EM i basket 2013.
20 poäng av Petteri Koponen i genrepet. Petteri Koponen vid EM i basket 2013. Bild: EPA/ArmandoBabani/AllOverPress em 2013

Finlands herrlandslag i basket spelade igårkväll sin sista träningsmatch inför VM-slutspelet i Spanien som inleds om en knapp vecka. Frankrike var bättre i en poängsnål drabbning i Strasbourg.

Fransmännen ledde drabbningen i paus med nio poäng, 42-33, men vid slutsignalen var marginalen nere på fem poäng. Slutsiffrorna skrevs 74-69 till Frankrike.

Det intressanta i sammanhanget var att Finland med fyra minuter kvar att spela ännu ledde drabbningen med tio poäng, men Frankrike satte då in en högre växel och vände och vann tack vare 17-2 i poäng under de avgörande minuterna.

Poängbäst för hemmalaget var Nicolas Batum som satte hela 28 poäng. Petteri Koponen ledde framgångsrikt den blåvita offensiven med sina 20 poäng.

Dagen innan hade Finland förlorat mot Australien med 23 poäng.

- Vi kom till match med en helt annan inställning idag och var redo, kommenterade Henrik Dettman efter matchen på basket.fi.

- Spelet fungerade som det skall. Det är onödigt att tänka bakåt, men vi hade tre segerkast i luften som borde ha gått in. Vi hade segern i våra egna händer, men lyckligtvis har vi ännu några träningar kvar före VM inleds, fortsatte Dettman.

Finland öppnar basket-VM i Bilbao mot USA den 30 augusti.

Frankrike - Finland 74-69

Finska poäng: Petteri Koponen 20, Sasu Salin 12, Gerald Lee jr 9, Erik Murphy 9, Mikko Koivisto 4, Teemu Rannikko 4, Hanno Möttölä 3, Tuukka Kotti 2, Shawn Huff 2, Kimmo Muurinen 2, Matti Nuutinen 2

[edit 13:50, ändring i texten om ledning i halvtid]