Hoppa till huvudinnehåll

Xabi Alonso till Bayern München

Xabi Alonso i hetluften mot PSG.
Xabi Alonso lämnar Real Madrid för Bayern München Xabi Alonso i hetluften mot PSG. Bild: EPA/AliHaider/AllOverPress xabi alonso

Xabi Alonso lämnar Real Madrid för spel i den tyska storklubben Bayern München. Klubben bekräftar att övergången är nära och att endast läkarundersökningen återstår.

Under sommaren flyttade Toni Kroos från Bayern München till Real Madrid och nu går Xabi Alonso motsatt väg. Bayern München bekräftar att Alonso är nära att skriva på ett kontrakt och att endast läkarundersökningen återstår.

- Vi hoppas nå en överenskommelse med Real Madrid inom en till två dagar, säger klubbens vice vd Jan-Christian Dreesen på klubbens webbplats.

Xabi Alonso kom till Real Madrid från Liverpool inför säsongen 2009-2010. Under fem säsonger i klubben spelade han 158 ligamatcher och gjorde fyra mål. Under sina år i Madrid vann han bland annat den spanska ligan och Champions League.

Xabi Alonso har också ett VM-guld och två EM-guld med Spanien på sin meritlista. Så sent som på onsdagen meddelade Alonso att han slutar i landslaget.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport