Hoppa till huvudinnehåll

Anne-Lie Rydé älskar schlager och London

Anne-Lie Rydé var rocktjejen med punkfrisyr som slog igenom på bred front med "Segla på ett moln" 1983. I säsongspremiären av På resande not bjuder hon istället på egna versioner av två Eurovisionsvinnare.

Förvåningen var stor då Anne-Lie Rydé 1992 släppte "Stulna kyssar" - en hel skiva med tolkningar av klassiska svenska schlagerpärlor. Sedan dess har hon varit med i tre svenska melodifestivaler och spelat in en skiva med dansbandsklassiker. Dessutom har hon synts som skådespelare i tv - bland annat i "Rederiet" - och spelat revy med Povel Ramel.

Läs mer om säsongspremiären av På resande not här!

Varje vecka i På resande not bjuder en gästartist på två coverversioner av låtar som tävlat i Eurovision Song Contest. Bland säsongens gästartister syns Richard Herrey, Åsa Jinder, Susann Sonntag och Sarah Dawn Finer, och varje vecka hittar ni en intervju med gästartisten här på nätet.

På resande not sänds i Yle Fem lördagar kl 21:00, repris söndag kl 15:45
Sänds även i TV Finland söndag kl 14:10 CET

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje