Hoppa till huvudinnehåll

Riksdagen lockar Elli Flén

Elli Flén.
Elli Flén. Elli Flén. Bild: elliflen.com/Patricia Rodas elli

Nykarlebypolitikern Elli Flén (SFP) ställer upp i riksdagsvalet nästa år. - Efter några år i politiken har jag sett att man faktiskt kan påverka om man jobbar hårt, säger Flén.

Beslutet att kandidera har mognat under en tid på flera år, då Flén bland annat varit engagerad inom lokal- och regionalpolitiken men även arbetat som specialmedarbetare för Stefan Wallin under dennes tid som försvarsminister.

- Det var otroligt givande att följa med arbetet inom Svenska riksdagsgruppen och den erfarenheten gav helt enkelt mersmak, säger Flén.

SFP:s nomineringsgrupp väntas lägga Elli Flén på listan över riksdagskandidater redan nästa vecka. Själv säger Flén att hon kommer att satsa helt och fullt på valkampanjen.

- 150 procent, minst! Jag är en tävlingsmänniska som inte kan annat om jag får en nummerlapp på bröstet, säger Flén och skrattar.

Flén arbetar till vardags som kommunikationskonsult och ska under kampanjen jobba så normalt som möjligt med det egna företagandet. De lokala kunderna är underrättade om kandidaturen, däribland vindkraftsbolaget OX2 som anlitat Flén för kommunikationstjänster i Finland.

- Säkert tvingas jag när valkampanjen är som mest intensiv inse att tiden inte räcker till för allt, men så är det ju för alla kandidater, säger Flén.

Skulle kampanjen bära hela vägen in i riksdagen är det en fråga framom andra som Elli Flén vill arbeta för.

- Jag vill se ett starkare Österbotten, vi drar åt alltför olika håll i landskapet och det förlorar vi mycket på, säger Flén och avser såväl ekonomiska aspekter som mentala.

Hon hoppas att man hellre skulle se helheter.

- Vi vinner inget på att dela in oss i exempelvis Jakobstadsregionen och Vasaregionen, om vi ska kunna konkurrera nationellt måste vi fungera som en enad region.

Läs också