Hoppa till huvudinnehåll

200 får gratis busskort i Åboregionen

Buss i Åbo
Buss i Åbo Bild: Yle/Lotta Sundström kollektivtrafik i åbo

Nu har invånarna i Åboregionen möjlighet att åka buss gratis i en månad. Det är Valonia och Åboregionens kollektivtrafik som delar ut 200 månadskort till den regionala kollektivtrafiken. Syftet med kampanjen är att uppmuntra folk att använda kollektivtrafik till jobbet.

Kampanjen är en fortsättning på fjolårets kampanj då busskort delades ut inom Åbo stads kollektivtrafik. Årets kampanj gäller alla som bor och arbetar inom den nya kollektivtrafikregionen Föli. Det här innebär att förutom Åbobor kan invånarna i Nådendal, Reso, S:t Karins, Lundo och Rusko delta i kampanjen.

Man kan delta i utlottningen genom att fylla i en blankett på bland annat Valonias webbsida (på finska). Kampanjen är riktad till dem som bor och arbetar inom Föliområdet och kör bil till jobbet trots att det finns möjlighet att ta bussen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland