Hoppa till huvudinnehåll

Efter Nio: Joakim testar sin fysiska ålder

Måndagen den 1 september reser Efter Nio in i åldrandets värld. Joakim Rundt drog sitt strå till stacken genom att testa sin fysiska ålder. Resultatet visade sig ge några gråa hår.

Joakim Rundt satt sig på konditionscykeln och började trampa. Det verkade lätt till en början men efter stund märkte Rundt att orken började tryta. Då prestationen var avslutad kände han sig trots allt ganska nöjd. Då var det bara att vänta på resultatet.

Beskedet som Rundt fick kunde varit mera uppmuntrande. Tabellen som instruktören Heikki Kiili visade för honom berättade att hans kropps prestationsförmåga motsvarade prestationsförmågan hos en person som är ca tio år äldre än vad Rundt är.

Det finns hopp

Allmänläkaren Robert Bergholm ger sin syn på Joakims resultat i studion och kan berätta att kroppen inte kan vara äldre än knoppen, så att säga.

– Genom att sparra och träna lite kunde Joakim plötsligt komma upp i en fysisk kondition som motsvarar en 33-åring. Sömn, mångsidig kost och motion ser till att kroppen presterar som den ska.

Läs mera om programmet i sin helhet.

Joakim Rundt och andra åldrande människor i Efter Nio, 1 september kl. 21.00 i Yle Fem.