Hoppa till huvudinnehåll

Många trafikolyckor i Östnyland i helgen

Räddningsbil
Räddningsbil Bild: Yle/Sune Bergström räddningsbil

Det har skett flera trafikolyckor i Östnyland i helgen.

Sent på fredag kväll skedde en allvarlig krock mellan en lastbil och en traktor i korsningen mellan Herrgårdsvägen och Forsbyvägen, alltså den gamla landsvägen i Liljendal i Lovisa. Föraren och passageraren i traktorn, två tonårsflickor, skadades i olyckan och fördes till Tölö sjukhus för vård.

Lastbilisten vände upp från riksväg 6 till den gamla riksvägen och skulle korsa Herrgårdsvägen för att fortsätta åt Forsbyhållet. Föraren såg inte traktorn som körde längs Herrgårdsvägen körde in i sidan på den. Traktorn välte i krocken. Båda förarna var nyktra. Lastbilen hade väjningsplikt.

Tidigt på lördag morgon krockade två mopedister på Skeppsmalmsvägen i Sibbo. Den ena hade dessutom en passagerare. Mopedisterna möttes i en kurva på en grusväg, men ingen av de inblandade kunde säga var på körfilerna kollisionen egentligen skett. Mopedisten med passagerare var rattfull och körde överhastighet. Passageraren fördes till sjukhus i Helsingfors. Alla inblandade är tonåringar.

På lördag kväll vid sextiden kolliderade tre personbilar på rikssjuan i Tessjö i Lovisa. Den första bilisten stannade för att låta tre personer gå över en skyddsväg. Följande bilist i kön noterade situationen och stannade, men den tredje överraskades och rammade de två andra bakifrån.

Alla bilar tog skada men inga större personskador uppkom. Den tredje bilens chaufför, en man i 45-årsåldern, misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten. Han blåste noll promille i alkometern.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland