Hoppa till huvudinnehåll

Sibbo rekryterar vikarier via webben

patient köar
Arkivbild. patient köar Bild: Yle/Carmela Walder patient,väntutrymme

Nu tar Sibbo i bruk ett register på vikarier också inom sina social- och hälsovårdstjänster.

I våras började kommunens småbarnsfostran använda sig av webbplatsen Kommunrekrys vikarieregister för kortjobb på daghem. Inom vården behövs vikarier ofta inom hälsostationsservicen, hemvården och på äldreboenden. Behovet av kortjobb är störst i sådana arbeten där lagen reglerar antalet anställda.

För att kunna arbeta som vikarie förutsätts yrkesutbildning inom området och tidigare erfarenhet av arbete inom hälso- och äldrevård och av lokalvårdarna erfarenhet av städarbete. Vikarien ska vara minst 18 år gammal. Också studeranden beaktas.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland