Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pukki klar för Bröndby IF

Teemu Pukki
Teemu Pukki fortsätter sin karriär i Danmark. Teemu Pukki Bild: EPA / Matteo Bazzi celtic

Finlands landslagsanfallare Teemu Pukki är klar för den danska klubben Bröndby IF. Det är fråga om ett lånekontrakt från den skotska klubben Celtic.

Pukki har fått sparsamt med speltid den senaste tiden i skotska storklubben Celtic och i och med de få spelminuterna har det redan länge spekulerats om hans framtid i klubben. Pukki är förstås ivrig över flytten som borde ge honom större ansvar och mera speltid.

- Jag tror att det är en bra möjlighet att göra mål och få självförtroendet tillbaka. Jag hoppas kunna hjälpa klubben. När Lukas (Hradecky) fick veta att Bröndby är intresserat av mig ringde han mig genast och sade att jag borde komma hit. Han berättade hur laget spelar och hur bra fansen är, säger Pukki i en intervju för Bröndby.

Som spelare beskriver han sig som en striker som tycker om att göra mål.

- Jag tror jag kan hjälpa laget med min talang. Jag är rätt snabb och bra på att springa bakom försvarslinjen. Och så har jag ett helt bra skott också, säger Pukki.

På måndagskvällen ordnade Bröndby en presskonferens där man presenterade Pukki och offentliggjorde hans ettåriga lånekontrakt med klubben. Sportchefen Per Rud gläder sig över det nya inköpet.

- Vi har sett Teemu Pukki i aktion en del gånger och vi har dessutom fått rekommendationer av honom av folk i vårt nätverk. Sist men inte minst har Lukas Hradecky, som känner honom från det finska landslaget, höjt honom till skyarna både som spelare och som person.

- Med Pukki får vi en klasspelare som har erfarenhet från europeiska turneringar, stora ligor och det finska landslaget. Han har fått knapert med speltid på sistone i Celtic där konkurrensen om spelplatserna är hård, men hans potential finns det inga tvivel om. Hans målsnitt ligger på goda ett mål per 158 minuter. Han tillför oss en hel del offensiv kvalitet, säger Rud.

För ett år sedan flyttade den 24-årige Pukki från Schalke i tyska ligan till Celtic där han ändå inte har levt upp till förväntningarna. Innan sejouren i Bundesliga spelade han i HJK, Sevilla, Sevilla Atletico och KTP. I det finska landslaget har Pukki noterats för 32 matcher och åtta mål.

Teemu Pukki får tröjnummer 9 i Bröndby IF och ansluter sig till truppen efter Finlands EM-kvalmatch mot Färöarna den 7 september.

I Bröndby får Pukki sällskap av en annan finländare, målvakten Lukas Hradecky. Under veckoslutet gjorde Bröndby en annan storvärvning då Liverpools backklippa Daniel Agger återvände till sin moderklubb. Bröndby är trea i den danska ligan.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport