Hoppa till huvudinnehåll

Stipendium ska sporra företagare

Jan Lindholm är ordförande för Ekenäsnejdens företagare
Jan Lindholm, som är ordförande för Ekenäsnejdens Företagare, vill se nya jobb i regionen. Jan Lindholm är ordförande för Ekenäsnejdens företagare Bild: Yle / Helena Rosenblad ekenäsnejdens företagare,Ekenäs

Ekenäsnejdens företagare efterlyser nya företagsidéer. Föreningen beviljar stipendier till personer som vill starta företag eller till småföretag som vill expandera och som i framtiden har möjlighet att nyanställa.

Målet är att skapa nya jobb i regionen, säger föreningens ordförande Jan Lindholm.

- Vi behöver nytt initiativ och nya företag som både skapar optimism och arbetsplatser i regionen.

Stipendierna är avsedda för nyskapande i allmänhet, inte för någon speciell bransch. Meningen att föreningen både ska ge ett ekonomiskt stöd och personlig rådgivning och hjälp i en företagsklinik.

Kundservice viktigast

Enligt Lindholm är det de små- och medelstora företagen som har skapat flest nya arbetsplatser i Finland den senaste tiden.

- Företag som satsar på kundservice klarar sig, säger han. Det gäller att vara kundtillvänd och anpassa sig efter det kunderna vill ha och differentiera sig från konkurrenterna.

Jan Lindholm nämner diskussionen om hur butiker i regionen är stängda då turisterna är här.

- Det är synd att vi är en turiststad och vänder turisterna ryggen, säger han.

Alla västnylänningar kan söka

Stipendieansökan ska lämnas in senast i slutet av september och mitten av oktober blir det klart vem som får stipendium.

Ett eller flera stipendier på upp till 5000 euro delas ut för affärsplaner som är nyskapande och realistiska. Alla som bor i Västnyland kan ansöka om att få stipendium.

- Det är lika viktigt för oss alla att det växer upp nya företag i Hangö, Ingå eller Raseborg, understryker Lindholm.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland