Hoppa till huvudinnehåll

Bottas startar från tredje plats

Valtteri Bottas i farten i Italien.
Valtteri Bottas knep en tredjeplats i tidskvalen i Monza. Valtteri Bottas i farten i Italien. Bild: Srdjan Suki / EPA / All Over Press bottas

Valtteri Bottas stod för den starkaste finska insatsen i tidskvalen inför Formel 1-deltävlingen i Monza. Kimi Räikkönen fick nöja sig med en tolfte plats efter att ha tappat sin plats i den sista kvalsejouren under de sista sekunderna av Q2.

Mercedesförarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg bemannar de två första startpositionerna i Italien före Williamsduon Bottas och Felipe Massa. Rosberg var klart snabbast på början av banan, men Hamiltons lyckades knipa pole position med 0,1 sekunder före stallkamraten.

Ferrariförarna fick nöja sig med sämre positioner på hemmabanan Monza. Kimi Räikkönen kämpade hela tidskvalet och var under de avslutande stunderna av Q2 ännu fast den sista platsen till Q3, men föll ner till tolva före alla förare hade överskridit mållinjen. Fernando Alonso lyckades inte heller utmana täten och startar deltävlingen från sjunde plats.

Tidskval - Formel 1, Monza 6.9:
1. Hamilton 1,24.09
2. Rosberg
3. Bottas
4. Massa
5. Magnussen
6. Button
7. Alonso
8. Vettel
9. Ricciardo
10. Perez
11. Kvyat
12. Räikkönen
13. Vergne
14. Hulkenberg
15. Sutil
16. Gutierrez
17. Maldonado
18. Grosjean
19. Kobayashi
20. Bianchi
21. Chilton
22. Ericsson

Läs också

Nyligen publicerat - Sport