Hoppa till huvudinnehåll

Susanne Jonsson sjunger som Janis

Susanne Jonsson är jazzsångerskan som också blivit känd för att sjunga precis som Janis Joplin. Ikväll får hon visa prov på såväl Janis som jazzen då hon tolkar två eurovisionsklassiker i På resande not.

Svenska Susanne Jonsson kom till Finland och gjorde succé med föreställningen "Janis - en rocklegend" på Wasa teater. Sedan dess har hon turnerat som Janis Joplin men även uppträtt med sin egen röst, inte minst på Pori Jazz 2014.

Dessutom visar hon sig vara en riktig älskare av Eurovision Song Contest, även om hon förbehåller sig rätten att vara ganska kritisk mot det som syns och hörs.

Läs mer om veckans På resande not

Varje vecka i På resande not bjuder en gästartist på två coverversioner av låtar som tävlat i Eurovision Song Contest. Bland säsongens gästartister syns Richard Herrey, Åsa Jinder, Susann Sonntag och Sarah Dawn Finer, och varje vecka hittar ni en intervju med gästartisten här på nätet.

Se intervjun med förra veckans artist Anne-Lie Rydé

På resande not sänds i Yle Fem lördagar kl 21:00, repris söndag kl 15:45
Sänds även i TV Finland söndag kl 15:25 CET

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje