Hoppa till huvudinnehåll

af Petersens: ”Bottas är en oslipad diamant”

Valtteri Bottas svarar på frågor.
Valtteri Bottas går från klarhet till klarhet, anser Fredrik af Petersens. Valtteri Bottas svarar på frågor. Bild: Srdjan Suki / EPA / All Over Press bottas

Yle Sportens formel 1-expert Fredrik af Petersens tycker inte att dagens deltävling i Monza var speciellt minnesvärd. Valtteri Bottas prestation var ändå än en gång stark.

- Det enda spänningsmomentet var när Lewis Hamilton kom ifatt Nico Rosberg.

Mercedesförarna stod båda för stora misstag som kostade förstaplatsen under loppet. Lewis Hamilton misslyckades i starten och Nico Rosberg under loppet. Enligt af Petersens var det fråga om en revansch för den brittiska segraren, fast dagens resultat inte påverkar tävlingen mellan Mercedesförarna.


- Det ändrar ingenting, eller på sätt och viss gör det väl det för Lewis fick en skön revansch eftersom han ansåg att han blev rånad på segern i Belgien för två veckor sedan. Han tyckte väl att rättvisa har skett nu och att han kan få ha en psykoligiskt överhand över Nico eftersom han gjorde ett misstag och det var då som Lewis kom om.

De finska förarna hade väldigt olika dagar på kontoret.

- Ja Valtteri Bottas, det går ju från framgång till framgång. Han är säsongens stora överraskare tillsammans med australiensaren Daniel Ricciardo. Det går bara från klarhet till klarhet så inte undra på att Williams gjorde offentligt att man har förlängt hans kontrakt minst ett år till. Han är en oslipad diamant och det fanns många andra stall som var intresserade att göra kontrakt med honom. Men jag tror att det bästa han kunde göra var att stanna kvar hos Williams som definitivt är påväg upp och tillbaka där man hör hemma, altså i toppen.

- När det gäller Kimi Räikkönen så är en tiondeplats inte mycket att skryta om men han räddade åtminstone Ferraris ära eftersom Fernando Alonso tvingades avbryta.

Ferrari inledde veckoslutet på hemmaplan väldigt lovande med bra resultat under övningarna inför grand prix-veckoslutet. Ferraris fart försvann ändå redan före tidskvalen.

- Det är fel i maskineriet. Det är oftast så att man ställer in bilarna olika inför kvalet och sen får man inte lov att ändra så mycket före loppet. Förarna, både Alonso och Kimi, klagar på att bilen inte är perfekt, den är för långsam den är svår att köra. De har tålamod att kämpa så mycket det går med de har inte fått lön för sin insats, helt enkelt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport