Hoppa till huvudinnehåll

MTV: Ottavainen på Fennovoima avskedades

Pekka Ottavainen.
Pekka Ottavainen. Bild: Jussi Nukari / Lehtikuva kraftbolag

Kraftandelsbolaget SF:s verkställande direktör Pekka Ottavainen har fått sparken, rapporterar MTV:s nyheter.

SF representerar det inhemska ägandet när det gäller det planerade kärnkraftsbygget i Pyhäjoki. SF äger aktiemajoriteten - eller 66 procent - i Fennovoima, som står bakom kärnkraftsbygget i Pyhäjoki. Ryska Rosatom äger resten.

Först hette det att en majoritet av ägandet av det planerade kärnkraftverket måste finnas i finländska händer, men förra veckan lät näringsminister Jan Vapaavuori förstå att det duger om majoriteten av ägarna är europeiska.

 • Kommentar: I Tyskland kan coronakrisen avgöra vem som efterträder Angela Merkel

  CDU:s partiledarkandidater har inte synts till under krisen.

  I Tyskland kan coronakrisen få långtgående följder också för landets politiska framtid. Förbundskansler Merkels kristdemokrater står fortfarande mitt i processen att utse hennes möjliga efterträdare och den pågående krisen verkar nu föra en hittills viktig krishanterare mot posten som kansler.

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes