Hoppa till huvudinnehåll

Rörigt i rondellen vid Stormossen

Ska du köra norrut från Vasa kan du få problem när du närmar dig Stormossen i Korsholm. Här leds trafiken just nu ut på den "gamla" riksåttan och i samband med det passerar man två rondeller i snabb följd.

Skyltningen vid den första rondellen är inte särskilt tydlig och många svänger av för tidigt. Det gör att de hamnar vid Stormossen.

- Jo, jag har märkt att någon bil ibland kör fel och tvingas svänga om, säger Frans-Emil Nygård, arbetsplatsingenjör på Skanska Infra som är huvudentreprenör.

Arrangemanget vid Stormossen är helt nytt. Och det kommer inte heller att gälla särskilt länge. Den helt nya vägsträckan, Smedsby omfartsväg, öppnar 30 september och därefter kommer förvirringen kring rondellen att vara som bortblåst.

Frans-Emil Nygård kommer eventuellt att förbättra skyltningen.
- Det rör sig enbart om tre veckor. Men å andra sidan vore det ingen stor sak att utöka skyltningen med en pil mot Karleby. Vi ska överväga om det behövs.

Skyltning vid Stormossen i Korsholm.
Så här ser det ut numera vid rondellen närmast Stormossen. Skyltning vid Stormossen i Korsholm. Bild: YLE/Marcus Lillkvist stormossens reningsverk
Den helt nya infarten till Vasa är åtta kilometer lång, tvåfilig och på sikt kommer man att kunna köra 100 kilometer i timmen längs hela sträckan. Byggnadsarbetet inleddes för tre år sedan.

Förbättrad skyltning

Någon dag efter att nyheten gått ut kom en mycket synlig skylt med texten "Karleby" upp i rondellen, så numera är det enklare att komma rätt.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten