Hoppa till huvudinnehåll

App-analys: Trials Frontier

Trial Frontier spelet
Trial Frontier spelet Bild: Skärmdump från spelet. trial frontier

Trials Frontier är ett racing-appspel utvecklat av Ubisoft och baserar sig på en spelserie om trial-motorcykling. Nu hittar man spelformatet till smarttelefoner, både Android och iOS. Charmen med att spela som motorcyklist fick Emil Jokipalo och Tedi Tallqvist från Hovet att vilja kolla in världen.

Grafiken är en djup 3D-värld, vilket gör banorna svårtolkade. Ibland tror du att du kommer krascha, men istället är det bara en kuliss och motorcykeln rullar vidare. Det känns nästan som att grafiken vill vara så bra som möjligt och det gjorde i sin tur att Trials Frontier på över 100 megabyte i filstorlek började hacka på en tre år gammal smarttelefon.

Spelet handlar dessutom inte bara om att köra, du får uppdrag och träffar karaktärer som ber om tjänster. Det gör att drömmen om att bara vara ute och glida med motorcykeln faller bakom.

Emil ger spelet 763 pusselbitar av 1000 möjliga för grafiken och känslan av att spela ett konsolspel men på sin smarttelefon. Det han saknar är brist på tricks.

Tedi ger spelet 160 pusselbitar.

Trials Frontier är ett gratis app-spel för Android och iOS - bara att ladda ner och testa om du vill!