Hoppa till huvudinnehåll

Spanien utslaget ur VM

Spanien deppar efter kvartsfinalen
Spanien får inte spela om medaljerna i hemma-VM Spanien deppar efter kvartsfinalen Bild: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO basket-vm 2014

Värdnationen Spanien är utslaget ur VM efter att Frankrike var strakare i kvartsfinalen och vann med 65-52. Även Serbien är klart för semifinal efter storseger över Brasilien med 84-56.

Spanien tillhörde en av storfavoriterna i hemma-VM men laget kommer inte att få spela om medaljerna. Frankrike var starkare i kvartsfinalen och vann matchen med 65-52.

Frankrike inledde matchen starkt och ledde i halvtid men efter det vaknade Spanien och inför den sista perioden ledde värdnationen med en poäng. Spanien hade svårt i offensiven i slutet av matchen och då en minut återstod gick Frankrike upp i en åttapoängsledning. Det försprånget kunde Spanien inte längre hämta in och laget slogs därmed ut ur hemma-VM.

Före kvartsfinalen hade Spanien vunnit sex raka matchen och bland annat så besegrade man Frankrike i gruppspelet.

Serbien krossade Brasilien

Serbien är också klart för semifinal efter seger över Brasilien med 84-56. Brasilien hängde bra med i matchen under de två första perioderna men efter det kunde laget inte längre stå emot Serbien. Milos Teodosic gjorde 23 poäng för Serbien i matchen.

Serbien möter Frankrike i semifinalen och i den andra semifinalen drabbar USA och Litauen samman.

Resultat:

Frankrike – Spanien 65-52

Serbien – Brasilien 84-56