Hoppa till huvudinnehåll

KuPS knep poäng från Helsingfors - se målen

HJK och KuPS bjöd på en av säsongens mest underhållande matcher då lagen spelade oavgjort 2-2. Ännu i slutsekunderna var KuPS nära segermål.

KuPS ledde med 1-0 efter den första halvleken då Juha Hakola pangade in ledningsmålet efter en smått tursam studs.

I andra halvlek hade KuPS flera chanser men det var HJK-mittbacken Tapio Heikkilä som nickade in två mål och helsingforsarna såg ut att kamma hem tre poäng.

KuPS trummade ändå på och på stopptid fick Miikka Ilo tåspetsen på bollen och styrde in utjämningen efter en otursam nick av Gideon Baah.

Ännu efter det här hade Ilo en bra chans då hans hårda frispark hotade HJK-målet. Toni Doblas gjorde ändå en av sina flera viktiga räddningar och såg till att KuPS inte åkte hem med mer än en poäng.

HJK - KuPS 2-2
HJK: Heikkilä 67, 88
KuPS: Hakola 17, Ilo 90

 • Etiopiens premiärminister hailemariam desalegn

  Etiopiens premiärminister blir inte hedersdoktor vid finskt universitet

  Desalegn har beskyllts för brott mot mänskliga rättigheter.

  Tammerfors tekniska universitet var på väg att utnämna Etiopiens kontroversiella premiärminister till hedersdoktor vid universitetet i maj. Pressmeddelandet om utnämningen har ändå tagits bort från nätet, och universitetets rektor säger att det inte blir någon utnämning – eftersom premiärministern inte kan komma.

 • Kristian Vesalainen i HPK:s tröja.

  U18-landslaget ska försvara VM-guldet – första truppen uttagen

  VM-turneringen börjar om två veckor.

  För ett år sedan vann Finlands under 18-åringar VM-guld i USA. Om två veckor börjar turneringen i Slovakien där de finska ishockeyungdomarna ska försvara guldet. Den första truppen är uttagen och innehåller en del bekanta namn.

 • Förhandsröstning på torget i Vasa

  Rösta intill Frihetsstatyn

  Förhandsröstningen i kommunalvalet inleddes.

  På onsdagen inleddes förhandsröstningen i kommunalvalet. Det var kö till det nyinrättade röstningsstället på Vasa torg inför öppningen klockan 10.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport