Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Fannys blogg - september 2014 (forts)

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny. ronja

Fannys blogg - september 2014

tisdag 16.9 - Erika är kanske int så dum.

Idag hände de någå på moddatimmen. Atte var på dåligt humör och skällde på alla som int gjort läxan. Vi sku skriva en dikt om någon vi tyckte om, och Erika hade glömt det. Hon var ganska fräck då Atte fråga varför. Hon sa att hon tyckte uppgiften var töntig. Han blev superarg, särskilt då Erika sa att hon har bättre saker att göra än att göra läxor. Hon blev riktigt utskälld och Atte sa att det är sista året på lågstadiet och att det var faktiskt viktigt att lära sig nu för att kunna hänga med i högstadiet. Och han undra ifall hon inte hade respekt för honom. Och efteråt satt Erika med ansiktet i händerna, såg ut som om hon grät, men verka int som om Annika brydde sig alls!

Erika berätta för mig efteråt att det var så mycket med läxor och hemmet och sånt. Jag tror jag förstår vad hon menar. Det är svårt att koncentrera sig och skriva dikt då man har annat att tänka på.

Min dikt:

HAN; Glädjen kommer utan förvarning. Plötsligt, en liten stund är jag lycklig, glömmer allt. Jag är varm även om jag vet att det är kallt. En blick i en sekund.

:D

Skip Instagram post

View this post on Instagram

😝😝😝

A post shared by ❤️Fanny ❤️😜Följ min blogg! (@fannyylefem) on

onsdag 17.9 - Erika vill bli popstjärna.

Jag kom precis hem efter att ha varit tillsammans med Erika hela eftermiddagen. Hon fråga mig nämligen om jag ville hänga efter skolan. Först tyckte jag det var lite underligt, vi känner ju int varandra alls, men så gjorde jag det bara. Erika snacka massor om att hon ville bli popstjärna. Att hennes högsta dröm är att stå på en scen med tusentals åskådare. Ganska kul. Vet inte alls om jag hade vågat det. Hon började prata om att det hade varit ganska kul om hon och jag startade ett tjejbänd. Ett tjejbänd? Ja för att jag spela gitarr och säkert var duktig på att sjunga också. Kul att hon trodde jag var bra på att sjunga. Det hade ju vari ganska kul - om vi övat och blivit riktigt bra.
Jag kom på att Miksu och jag också talat om att starta ett bänd, men int har vi ju avtalat någå. ..dessutom har vi int prata någå mera om det heller?

Vet du vad?? Erika har playstation! Jag och Erika kom överens om att spela guitarhero på torsdag hemma hos mig!! Och så har vi köpt likadana t-skjortor. Vi gick förbi en butik med REA och dom var SÅ fina. Hehe. Jag och Erika med likadan t-skjortor liksom.
Erika är faktiskt riktigt kul, även om det känns lite udda då jag tänker på vad Miksu sku ha sagt. Det är ju egentligen vi som e vänner. Men jag gillar Erika lite, och Miksu kan bli otroligt sur och störd om jag inte är precis så som hon vill att jag ska vara. Men det är ju synd om Miksu. Hon har de ju int så lätt.

PS. Jag kunde int liksom säga åt Miksu att jag och Erika hade hängt. Lite fegt egentligen. Jag vill int ljuga, men jag är så rädd att Miksu bara sku bli sur. Vill int tänka på hur sur hon hade blivit om hon visste att jag och Erika ska spela guitarhero i morgon...

fredag 19.9 - Jag har int fått tag på Miksu.

Jag har försökt att få tag på Miksu hela dagen, hon va int i skolan. Jag har t.o.m. varit hemma hos henne och ringt på. Men ingen var hemma, eller ingen öppna i allafall. Jag fattar ju att Miksu blev överraskad av att Erika var hemma hos mig. Och jag kan också fatta att hon tycker det var ganska konstigt att vi var tillsammans också, men hon såg ju helt förtvivlad ut.

Jag är nästan lite rädd att det hänt nå. Miksu har de ju int så lätt hemma, och jag har ju sagt att det är bara att komma till mig och mamma om det är någå.

Åååhh!!!! - jag vet int va jag ska göra!

lördag 20.9 - Orättvist!

Då vi åt frukost idag så sa mamma plötsligt att hon och pappa hade bestämt att jag skulle fara till honom på onsdag, att jag kunde skippa torsdag och fredag i skolan! Jag tycker det är lite fräckt att dom har bestämt det utan att fråga mig först. Jag sa först att det int passa så bra, men mamma sa att pappa såg så fram emot det och att det är så länge sen jag sett honom. Det är ju int de att jag int vill träffa pappa - jag vill ju det - men det passar ju ganska så dåligt nu då det är som det är mellan Miksu och jag.

Har förresten int tala med henne ännu heller. Då jag fråga mamma varför jag inte kunde vara här, så sa hon att hon hade blivit bjuden på en liten resa till Rom. EN LITEN RESA TILL ROM???!!! Med vem? En vän, sa hon bara. Och så försökte hon prata om någå annat. Vilken vän? Du måste inte veta allt Fanny, sa hon. Så här är det den här gången. ORÄTTVIST!

söndag 21.9 - Jag hängde med Erika idag.

Jag kunde liksom int tala med henne om Miksu för jag vet att hon int sku förstå, och jag vet att hon och Miksu int e kompisar. Och int kan jag ringa Ellen heller. Det e så svårt att tala med Ellen om människor som hon int känner..känns som om jag förlorat henne lite, vi rings int så ofta någå mera. Jag menar, vi e nog kompisar ännu, men hon kanske int känner mig lika bra nåmera.

Erika kom sen till mig och så laga vi varm choklad med marshmellows i! Vi såg det i en film, minns int vilken, det var lite äckligt men lite kul också :)

Döskalle!

Skip Instagram post

View this post on Instagram

💀💀💀🙈

A post shared by ❤️Fanny ❤️😜Följ min blogg! (@fannyylefem) on

måndag 22.9 - Tommi va int på gitarren idag.

Så de va bara jag och Torbjörn och han bara tala hela lektionen! Jag orka int bry mig, satt bara där och nicka. Sen så öva vi lite ackord. De va lite tråkigt att bara vara ensam där faktiskt..sakna nästan Tommi där.

tisdag 23.9 - Jag och Erika for in till stan idag!

Vi prova en massa kläder fast ingen av oss kan köpa någå, till slut så sa dom i butiken att vi måste ut ur provkoppin för vi hade varit där så länge! Det var lite pinsamt, men det var ändå kul att prova kläder. Vi prova såna kläder som vi annors alldrig sku ha på oss! Vissa var helt bra faktiskt!

onsdag 24.9 - Nu ska jag till pappa.

Mamma håller på stressa och packa och frågar hela tiden mig vilka kläder hon ska ta med. Ska bli kul att se pappa och lite skönt också att skippa skolan i morgon, fast Atte blir säkert int så glad. Jag ska bara vara två nätter hos pappa. Vi ska och äta kinesisk mat ikväll sa han!

Har int hört någå från henne ännu heller, fast jag själv skickat en massa meddelanden. Typiskt Miksu egentligen. Väntar så länge på att höra av sig.

onsdag 24.9 - Ska jag och Erik gå på bio!??

Ikväll va vi med pappa och åt kinesisk mat, det var super gott! Pappa börja fråga om pojkar och sånt. Om jag var kär i någon eller någon var kär i mig. För det första kan JAG ju int veta om någon är kär i mig, och för det andra är jag ju inte kär i någon just nu.
Jag anade att pappa försökte få mig att säga någå. Men jag sa såklart ingenting. Och han gav också upp. Men sen så plötsligt kläckte han ur sig så där bara att "ja, förresten, jag frågade om Erik ville gå på bio med dig i morgon kväll, jag ska på fest på kvällen och jag kan inte avboka det och tänkte att Erik och du kunde umgås, sa måste du int sitta hemma ensam. Det blir väl kul va?".
VA?? Jag har ju int ens sett Erik sen han va hemma hos mig!!!!

onsdag 24.9 - Fick mess av Erik just.

Han skrev: Ska vi träffas i morgon kl.16 Jag svara bara att: ok..
Mest av allt önskar jag att det bara skulle vara jag och pappa i morgon också. Hatar att jag och Erik ska gå på bio. Vi ska se nån underlig film som han har valt, har int hört någå särskilt om den. Kanske jag borde låtsas att jag blir sjuk!

torsdag 25.9 - ÅÅHHHHH!

Så misslyckat. Jag ville ju int precis bli ihop med honom heller, men jag kunde ju ha vari lite snällare...

fredag 26.9 - Nu är jag i Hesa igen.

Då jag tänker på det där med Erik igår, jag blir så pinsam att jag int kan sitta stilla, får lust att hoppa på golvet och ropa NEJ! NEJ! NEJ! och en blanding av att gråta och le. Inatt så vakna jag många gånger bara så där PANG! Och börja tänka på det igen…
varför är det så viktigt? JAG VET INT!!! Men det är precis som om både jag och Erik har skämt ut oss - och vi har ju ALLTID känt varandra och nu kan vi aldrig mera ses utan att tänkta på det här, och fammo och faffa och pappa vet ju ingenting, och… och nu är jag här igen, utan att kunna prata med honom eller nå.
Men det är väl kanske bra, att jag inte måste se honom igen. Men jag har fundera på om jag borde texta honom. Men va ska jag skriva? Jag kommer int på NÅGÅ att skriva!! Har ni förslag??

lördag 27.9 - Är jag en dålig människa?

Jag glömde att berätta igår att mamma hade köpt presenter från Rom, eller, hehe, jag tror hon köpte dem på flygplatsen egentligen, men hur som helst: Jag fick en väska och ett hårband och godis. Och en kylskåpsmagnet med en bild från Colosseum - där var gladiatorerna var.
Mamma e helt plöstligt helt into på gladiatorer! Hon hade köpt två böcker om dem och bara babbla och babbla så mycket att jag också börja fundera på gladiatorer. Så kylskåpsmagneten var väl mera till henne själv egentligen, nu då jag tänker på saken.

Men tänk att folk slogs med varandra och med vilddjur till deras död, och 50 000 människor satt och såg på och hejja så som vi gör på fotbollsmatcher idag! Men det värsta är att fast jag försöker att tänka på dom där människorna som blev tvugna att slåss till sin död...och på hur hemskt det var...så tycker jag ändå synd om mig själv för det där med Erik och Miksu. Är jag en dålig människa?

söndag 28.9 - Man får ju faktiskt ha mer än en vän.

Jag har int försökt att få tag i Miksu idag..borde säkert. För jag måste ju se henne i morgon i allafall. Kanske har hon kommit över det? Det är ju faktiskt inget att vara SÅ sur över -att Erika va hemma hos mig.

måndag 29.9 - Miksu e ännu sur.

Vi tala om krig och fred och konflikter i samhällskunskap idag och vi sku dela upp oss i grupper och tala om hur konflikter uppstår i t.ex. klassrum. Vi fick ett tema som vi skulle diskutera i gruppen och sen redovisa för resten av klassen. Jag kom i samma grupp som Miksu, Sonja och Roy. Tror ni det gick bra? Miksu liksom sände pikar åt mig varje gång hon prata. Till exempel:

På vilket sätt är människor olika? Miksu: En del är ärliga och andra oärliga (och så såg hon på mig).

Vad behöver jag för att må bra? Miksu: Att jag kan lite på dom som säger att dom är mina vänner (sur).

Va ska man göra för att vi ska ha det bra i klassen? Miksu: Att folk int sviker varandra (här såg hon bara länge ner i pulpeten, nästan som om hon sku börja gråta).

Det var så äckligt och dom andra fatta ju int va som hände. Jag har försökt att tala med henne om vad som hände med Erika flera gånger idag, och har t.o.m försökt be om förlåtelse, men hon bara går iväg.

måndag 29.9 - Jag önskar jag visste va det var med Miksu.

Det måste vara någå mera än att Erika var hos mig den dagen. Tycker inte Miksu kan vara sur så länge för det. Önskar vi kunde vara vänner alla tre. önskar jag kunde berätta åt Miksu att Erika har förändrat sig.

måndag 29.9 - Vi ska spela på julfesten!

Idag på gitarrkursen så sa Torbjörn att han tycker vi ska uppträda på julavslutningen! VA??? Vi har ju bara börjat! Torbjörn menar att det är klokt att ha ett mål, för då övar man mer effektivt och sånt, då man hela tiden vet att man ska spela för en PUBLIK. OK - det är ju över två månader till det, och jag tror det kan bli kul också.
Så börja vi prata om vad vi skulle spela och Tommi ville förståss spela någå av Nirvana. OK - jag börjar att gilla Come as you are, men..det är ju int kul om Tommi ska bestämma allt. Jag ville också bestämma något, och det sa jag. Men så kom jag int på någå förslag. Och så börja Torbjörn retas och säga att jag kanske ville spela Tom Dooley och HAHAHA både två skratta av det dumma skämtet.

Så nu MÅSTE jag hitta en låt, och ni måste hjälpa mig!!! Någå som kan spelas på gitarr och som inte är så svårt… hehe.

tisdag 30.9 - Fanny och Erika på bibban

Vet int varför Erika aldrig riktigt tyckt om Miksu...

tisdag 30.9 - baktal

Känner mig lite dålig då jag talat skit om Miksu till Erika.

>>>> fortsätt till nästa sida
 • Kemiindustrins strejk flyttas fram med två veckor

  Strejken skulle ha börjat på måndag.

  Arbetsministeriet har beslutat att skjuta upp strejken som kemiindustrin varslat om med två veckor. Enligt den ursprungliga planen skulle strejken börja på måndag.

 • Sjöfrakten tänker grönare men förändringen sker långsamt

  Över hälften av företagen ser inga fördelar med miljötänk.

  Företagen inom sjöfrakten satsar på mer miljövänligare fartyg och teknik men förändringen sker långsamt. Den senaste rederibarometern som publicerades i onsdags visar att nästan hälften av de tillfrågade företagen inte ser några klara fördelar med att satsa på miljövänligare tonnage.

 • Sanna Marin i Davos: Kortsiktigt av näringslivet att glädjas åt uppvärmt Arktis

  Statsminister Marin mötte världsledarna i Davos.

  Mänsklighetens framtid står på spel i Arktis. Det var en formulering vid en paneldebatt i Davos om klimatförändringar och affärsmöjligheter i nord. Statsminister Sanna Marin har gjort sin debut på Världsekonomiskt Forum. På onsdagen puffade hon för Arktiska rådet i en paneldebatt med bland annat USA:s tidigare vicepresident Al Gore.