Hoppa till huvudinnehåll

Ja eller nej till centralkök?

Ärtsoppa i skolbespisningen
Ärtsoppa i skolbespisningen Bild: Yle/Mikael Kokkola ärtsoppa

Nu är det sista chansen att säga till om skolmatens framtid. Är det ett centralkök vi vill ha?

Det planerade storköket skall tillreda 10 000 portioner mat per dag för barn, ungdomar och åldringar i Borgå så det är många som påverkas av detta beslut.

Vad tycker du. Är centralkök en bra idé? Vem vill du att skall tillreda din lunch? Hur smakar maten nu i din skola? Finns det något angående planeringen av ett centralkök som du funderar över och vill ha svar på? Ställ din fråga till oss.
Argumentet "Allting var bättre förr" stämmer det också nu?

Vi inleder kampen om en god och hälsosam skolmat på tisdag morgon med en diskussion i Radio vega östnyland strax efter morgonnyheterna kl.8.30. Häng med!
Här hittar du studiodiskussionen

Du kan skicka dina frågor till oss på radiovega.ostnyland@yle.fi eller i kommentarfältet här nedanför.

Läs också:
Centralkök är modellen
Över 2700 motsätter sig centralkök
4 februari 2014: Centralkök i motvind
6 februari 2014: Sparkrav binder tjänsteman vid centralkök
18 februari 2014: Redan 1100 namn emot centralkök

Kommentarer
  • Vincent Voutilainen fortsätter spela för Sjundeå IF

    Spelade i SIF:s samtliga matcher under säsongen.

    Vänsterhänte Vincent Voutilainen är spelklar för Sjundeå IF:s herrlang i FM-ligan i handboll. Voutilainen spelade i SIF:s samtliga 24 seriematcher under den gångna säsong.

  • Stuga brinner i Korsholm

    Brand i mindre stuga på Helsingbyvägen.

    En stuga på Helsingbyvägen i Korsholm brinner. Det handlar om en brand i en mindre stuga. Larmet kom strax före klockan 15 och släckningsarbetet pågår för tillfället. Vi uppdaterar.

  • Svårt hitta jägare som kan hantera säl

    Fiskare behöver hjälp då gråsälar fastnar i bragderna.

    Många fiskare behöver hjälp av jägare då gråsälar fastnar i bragderna. Nylands fiskarförbund och Jägarförbundet samarbetar för att lära jägare hur de jagar säl och hur de hanterar kött, skinn och späck.

Läs också

Östnyland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Östnyland